Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

1,3 milioane de euro pentru digurile din Maramures

indiguiri apeFONDURI PENTRU INDIGUIRI. 1,3 milioane de euro vor ajunge in Maramures pentru indiguiri, consolidari de maluri si amenajarea cursurilor de ape. Pentru aceste lucrari, sumele au fost allocate de la Uniunea Europeana cu destinatia: refacerea zonelor calamitate urmare a inundatiilor din 2008. Prioritate in accesarea fondurilor vor avea comunitatile din Viseu de Sus si Viseu de Jos, Borsa, Ruscova, Puoenile de sub Munte, Petrova, Remeti, Sighetu Marmatiei si Repedea.

Pentru a putea cheltui cele 1,3 milioane de euro autoritatile locale vor fi nevoite sa intocmesca documente eligibile. Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Maramures au subliniat ca procedurile de intocmire a documentelor in vederea accesarii fondurilor sunt similar cu cele pentru proiectele care se depun pentru Ordonanta 7/2006, privind dezvoltarea infrastructurii rurale.

“Suma nu este mare, mai ales ca am fi avut nevoie de aproximativ 1.000 de miliarde (lei vechi), dar o sa ne descurcam si cu aceste fonduri. Cat avem, atata vom imparti”, a declarat Mircea Man, presedintele CJ Maramures.

Man a precizat ca si Guvernul a prevazut fonduri (un milliard lei vechi) si pentru municipiul Sighetu Marmatiei, care, in urma inundatiilor de anul trecut, are afectata reteaua de alimentare cu apa. De asemenea, alte doua comunitati, din Somcuta Mare si Rona de Sus vor primi cate doua miliarde lei vechi.

Presedintele Consiliului Judetean a mai precizat ca, in aceasta perioada, in Maramures se deruleaza 14 licitatii pentru continuarea lucrarilor incepute anul trecut. Totodata, presedintele CJ a lansat un mesaj catre primari comunelor si oraselor in care se vor efectua lucrari privind monitorizarea calitatii acestora. „Primarii au un rol foarte important in monitorizarea lucrarilor. Orice eventuale nereguli constatate trebuiesc imediat sesizate pentru ca, altfel, riscam sa cheltuim bani publici pe lucrari neconforme”, a subliniat Man.

Lăsaţi un răspuns