Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Autoritatile judetului intra in concediu fara plata

REDUCERI SALARIALE. 15,5% din valoarea fondului de salarii va face economie Institutia Prefectului Maramures in lunile noiembrie si decembrie. Reducerea cheltuielilor de personal va fi facuta prin acordarea celor opt zile de concediu fara plata. Zile libere isi vor lua si cei doi subprefecti, precum si prefectul judetului, insa, in comparatie cu ceilalti angajati, concediul acestora va fi doar de forma deoarece pregatirea alegerilor si a referendumului ii va tine la munca.

Conducerea Institutiei Prefectului s-a intalnit, luni 16 noiembrie, cu angajatii din subordine, cu care au discutat modalitatile de aplicare ale Legii nr. 329/2009, care prevede reducerea cu 15,5% a cheltuielilor de personal, pe lunile noiembrie si decembrie. Subprefectul Dorin Buda a prezentat angajatilor ordinului ministrului administratiei si internelor privind diminuarea cheltuielilor de personal in toate unitatile din subordine si aplicarea masurilor de acordare a zilelor libere fara plata.

„Angajatii nostri au inteles situatia, respectiv obligativitatea respectarii legislatiei in vigoare si au acceptat reducerea cheltuielilor de personal. Vom reduce cheltuielile de salarizare ale angajatilor din institutie si cele doua servicii publice comunitare cu aproximativ 49.000 lei lunar”, a declarat Dorin Buda.

Decizia de aplicare a reducerii cheltuielilor de salarizare nu va afecta activitatea institutiei si nici serviciile oferite cetatenilor si persoanelor fizice de catre Institutia Prefectului, Serviciul Public Comunitar Regim Permise si Inmatriculare a Autovehiculelor si Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea si Evidenta Pasapoartelor Simple.

Lăsaţi un răspuns