Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

PSD prezinta azi „camionul” de dovezi

psd partid

psd partid

PROBE. Dovezi privind presupusele fraude inregistrate la cel de-al doilea tur de scrutin vor fi depuse astazi de PSD la Curtea Constitutionala. In functie de dovezi, Curtea Constitutionala urmeaza sa stabileasca un termen pentru solutionarea contestatiilor.

Reprezentantii PSD urmeaza sa depuna, la Curtea Constitutionala, dovezi de fraudare a alegerilor pentru a sustine cererea de anulare si a scrutinului din 6 decembrie si repetarea votului. Potrivit legii, alegerile pot fi anulate daca frauda a fost atat de mare incat sa poata modifica numele castigatorului.

Reprezentantii PSD sustin ca detin „camioane de probe”, frauda fiind constatata atat la sectii de votare din tara, cat si la cele din strainatate. In motivare, liderii PSD au invocat mai multe tipuri de frauda – de la mita electorala, pana la falsificare de cod numeric personal si modificari de procese verbale.

In sustinerea cererii de anulare a celui de-al doilea tur de scrutin PSD trebuie sa aduca probe pentru a dovedi ca 70.000 de voturi sunt nereale. Dupa prezentarea probelor, Curtea Constitutionala urmeaza sa stabileasca un termen pentru solutionarea contestatiilor depuse de alianta PSD+PC.

Lăsaţi un răspuns