Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Masuri pentru interventii in caz de ninsori abundente

trafic in conditii de iarna

trafic in conditii de iarna

PREGATIRI. Premierul Emil Boc a dispus astazi, la videoconferinta cu prefectii masuri pentru asigurarea continuitatii serviciilor publice la nivelul administratiei publice locale pe perioada de avertizare meteorologica de ninsoare. El a solicitat functionarea utilitatilor publice (alimentare cu energie electrica, gaz, apa), serviciilor de gospodarire comunala si asigurarea asistentei medicale pentru populatie.

De asemenea, a cerut masuri pentru desfasurarea traficului rutier pe drumurile nationale si judetene. Jandarmii vor fi pregatiti sa intervina impreuna cu pompierii militari in ajutorul cetatenilor din zonele izolate sau blocate de caderile de zapada.

Sandu Pocol, prefectul judetului Maramures, a declarat ca echipaje ale politiei rutiere vor patrula pe drumurile nationale si judetene in scopul evitarii blocarii acestora. Vor fi monitorizate zonele cunoscute cu probleme de blocare a traficului si va fi verificata pregatirea utilajelor de interventie pentru deszapezire, stocurile de material antiderapant la nivelul sectiei de dumuri nationale si societatii care a castigat licitatie de intretinere a drumurilor judetene.

Prefectul a mai aratat ca, populatia judetului va fi informata cu privire la modul de desfasurare a traficului rutiere, zonele cu probleme in trafic si respectarea intocmai a recomandarilor facute de politistii rutieri conducatorilor de autovehicule care se deplaseaza pe drumurile publice.

Lăsaţi un răspuns