Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Recomandari privind circulatia in conditii de iarna

trafic iarna

trafic iarna

ATENTIONARE. Reprezentantii Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Maramures avertizeaza in ceea ce priveste circulatia autovehiculelor in conditii de iarna. Reprezentantii SPR recomanda conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu au mijloacele de transport echipate corespunzator.

 

SPR face avertizari si in ceea ce priveste modul de a conduce autovehiculele in conditii de iarna. Astfel, viteza trebuie adaptatya permanent la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, polei). „Determinati toti ocupantii autovehiculului pe care il conduceti sa-si cupleze centura de siguranta,

asigurati buna functionare a sistemelor de iluminare-semnalizare si climatizare-dezaburire, nu bruscati comenzile autovehiculului, folositi luminile de intalnire si pe timpul zilei. De asemenea, mariti distanta de siguranta in mers, intre autovehicule, folositi cu precadere frana de motor, echipati masina cu pneuri de iarna”, este recomandarea reprezentantilor SPR.

 

In ceea ce priveste circulatia pietonilor, acestia sunt sfatuiti sa traverseze doar prin locurile marcate sau semnalizate si numai dupa ce sunt siguri ca soferii le acorda prioritate de trecere.

Lăsaţi un răspuns