Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Zile negre pentru Maramures- previziunea senatorului Sorin Bota

Sorin Bota

Sorin Bota

PREVIZIUNE. Senatorul PSD de Maramures, Sorin Bota este dezamagit de felul in care arata bugetul votat in Parlament. El prezice zile negre pentru investitiile in infrastructura maramureseana.

 

„Avem un buget cum nu se poate mai dezechilibrat, in dezinteresul romanilor si fara perspective de revigorare economica. Din punct de vedere al investitiilor in infrastructura, bugetul propus pentru ministerul Transporturilor este de doar doua treimi din cel care a fost pe anul 2009, an in care nu s-a facut mare lucru. Ca urmare se poate spune, si eu o spun, in Maramures <adio!> lucrarilor de mare infrastructura: drumurile Baia Mare-Satu Mare, Baia Mare-Dej, si chiar drumul spre Barsana, unde se va face, poate, organizarea de santier si cam atat”, a subliniat Bota.

 

In opinia senatorului PSD nici pe partea sociala bugetul nu arata mai bine. „La capitolul social, adio subventii pe calea ferata pentru  elevi si studenti, ori pentru pensionari. De asta este buna <dreapta>, pentru a taia in carne vie, elimina tot ce inseamna suport si asistenta sociala in folosul unei economii libere si care nu are nici o perspectiva. Chiar daca guvernul a primit mai multe voturi decat s-ar fi asteptat, adevarata lupta politica va incepe in sesiunea extraordinara din ianuarie cand legi precum responsabilitatea fiscala depusa de mine ca initiator si legea bugetului de stat vor trebui sa treaca”, a declarat Bota.

 

Senatorul a punctat un aspect important legat de legea bugetului.

„Nu ma mai surprinde  majorarea bugetului la Presedintie, Curtea Constitutionala, Secretariatul General al Guvernului. Prin aceste trei institutii sunt recompensati toti cei care au contribuit din plin la succesul lui Traian Basescu. Nu cred ca vor ramane asa aceste trei bugete, conform propunerilor generoase”, a mai spus senatorul PSD, Sorin Bota.

Lăsaţi un răspuns