Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Primarii sanctionati de prefect

Sandu Pocol - prefectul judetului

Sandu Pocol - prefectul judetului

SANCTIUNI. Dezinteres din partea unor alesi locali in gestionarea situatiilor de urgenta. La unele primarii Comitetele locale pentru situatii de urgent exista doar pe hartie. Asta a constatat prefectul judetului in urma unor verificari inopinate efectuate in prima zi a anului Dupa ce trei administratii localer pe raza carora exista pericolul de producer a inundatiilor aveau lacat pe usi, prefectul a decis sa treaca la sanctiuni .

Primarii sanctionate cu avertisment pentru nerespctarea prevederilor legale in cazul producerii unor situatii de urgenta. Sandu Pocol,prefectul judetului, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta a dispus, in 1 ianuarie, efectuarea unui control la comitetele locale pentru situatii de urgenta Tau?ii Magheraus, Recea, Coltau, Sacalaseni, Coas si Remetea Chioarului pentru a verifica modul de asigurare a permanentei, ca urmare a avertizarii hidrologice de cod portocaliu pe cursul raului Lapus.

Maior Ioan Muresan, seful Centrului Operational din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Maramures,iîmpreuna cu un inspector din cadrul serviciului de prevenire s-au deplasat in teritoriu si au constatat existenta serviciului de permanenta la primariile Tautii Magheraus, Recea si Remetea Chioarului. La sediul primariilor Coltau, Sacalaseni si Coas nu exista personal care sa asigure permanenta. Absenta personalului de permanenta desemnat a fost motivata de prezenta acestor persoane la locul de producere a unor situatii de urgenta, respectiv deplasarea la domiciliu, in vederea rezolvarii unor probleme de familie.

Avandf in vedere situatia inregistrata, prefectul a subliniat ca deficientele constatate releva faptul ca nu s-a inteles necesitatea asigurarii permanentei in cazul avertizarii hidrologice de cod portocaliu, iar presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgent  au fost privati de capacitatea de a primi informatiile necesare si, in acelasi timp, de a lua deciziile cele mai bune de interventie in sprijinul populatiei, daca situatia impunea acest lucru.

Pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la situatiile de urgenta a fost propusa masura de atentionare si avertizare a primarilor asupra nerespectarii prevederilor legale si obligativitatii asigurarii serviciului de permanenta.

Lăsaţi un răspuns