Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Redutil si Lindaxa -medicamente interzise

Medicamente Reductil

Medicamente Reductil

RETRAS DIN FARMACII. Cura de slabire cu medicamente care iti fac mai mult rau decat bine. Asta au constatat specialisti dupa un studiu efectuat pe o perioada de 6 ani, dupa care au cerut retragerea produselor de pe piata. Este vorba de medicamentele care contin benfluorex, utilizate frecvent in tratamentul pacientilor supraponderali sau a diabeticilor. Medicamente ca Reductil si Lindaxa – nu vor mai putea fi procurate, deoarece s-a decis retragerea lor de pe piata.

Agentia Europeana a Medicamentului (European Medicines Agency = EMEA) a recomandat retragerea din Uniunea Europeana (UE) a tuturor medicamentelor care contin benfluorex, deoarece utilizarea lor are riscuri mai mari decat beneficii. Decizia a fost luata dupa ce s-a constatat ca persoanele care utilizeaza astfel de medicamente risca sa aiba probleme cardio-vasculare, fiind predispusi la infarct sau accident vasculare cerebral. In astfel de conditii, medicii vor fi nevoiti sa opreasca prescrierea medicamentelor care contin benfluorex si sa ia in considerare tratamente alternative.

Specialistii au ajuns la concluzia ca medicamentele care contin benfluorex afecteaza valvele inimii, in urma unui studiu efectuat timp de 6 ani pe 10 mii de pacienti. In urma deciziei de retragere de pe piata a medicamentelor care contin benfluorex sa se prezinte la specialist pentru examinare si preschimbarea tratamentului.

Lăsaţi un răspuns