Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Petitia dascalilor declarata constitutionala

NEMULTUMIRE. Reduceri de personal din toamna in unitatile de invatamant. Ordinanta care vizeaza reducerea celor 15.000 de posturi din educatie este constitutionala. Asta a decis Avocatul Poporului. Situatia ii nemultumeste pe dascali.

 

Federa?ia Sindicatelor Libere din Inva?amant isi exprima nemultumirea fata de raspunsul primit de la Avocatul Poporului la petitia prin care am solicitat sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor O.U.G. 114/2009 conform carora, incepand cu data de 1 septembrie 2010 se reduc 15000 de posturi in invatamant. Suntem surprinsi de acest raspuns avand in vedere ca elaborarea acestei ordonante s-a facut cu incalcarea normelor procedurale legale referitoare la obligativitatea consultarii partenerilor de dialog social atunci cand se emit astfel de acte normative” a declarat presedintele F.S.L.I, Aurel CORNEA.

In raspunsul sau, Avocatul Poporului apreciaza ca nu exista temeiuri care sa justifice sesizarea C.C.R. pe aceasta speta si ca acesta problema poate fi rezolvata de catre Parlamentul Romaniei, in momentul in care O.U.G. 114/2009 va fi pusa in dezbaterea acestuia.

Lăsaţi un răspuns