Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Primarii „bogate”. Bani imparititi fara scandal

Sedinta CJ

Sedinta CJ

REPARTIZARE FONDURI. Sustinerea proiectelor de dezvoltare locala si derularea proiectelor de infrastructura in comunitatile din judet, care necesita co-finantare pe 2010 au fost repartizate astazi de catre Consiliul Judetean. Cu toate ca, pana acum, sedintele in care se repartizau fonduri duceau la dispute intre consilierii judeteni, discutiile de astazi au fost amicale, proiectele fiind votate in unanimitate. Calmul sedintei de astazi a fost puse pe seama unor intelegeri facute intre reprezentantii partidelor politice in comisiile de specialitate.

 

Consilierii judeteni au aprobat repartizarea pe unitati administrativ-teritoriale a sumei de 10.007 mii lei pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala pe 2010, din care 5.287 mii lei reprezinta sumele defalcate din TVA adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale si 4.720 de mii lei – cote defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale.

Pe acelasi proiect de hotare, consilierii au aprobat atat sumele de echilibrare repartizate de Directia Generala a Finantelor Publice, cat si sumele repartizate de Consiliul Judetean, sumele defalcate din TVA si cotele defalcate din impozitul pe venit. Astfel, in baza hotararii votate in plenul CJ, cele mai multe fonduri vor ajunge la Borsa, valoarea acestora fiind de 4.447 mii lei.

Putin peste un milion de lei au fost repartizate pentru administratiile din Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Cavnic, Salistea de Sus, Seini, Tautii Magheraus, Ulmeni, Viseu de Sus, precum si administratiile din Cupseni, Ieud, Repedea, Rona de Sus, Ruscova, Stramtura si Viseu de Jos. Ceva mai avantajate sunt administratiile din Moisei (2.552 mii lei), Poienile de sub Munte (2.149 mii lei), Baia Sprie (1,725 mii lei) si Copalnic Manastur (1.490 mii lei). Orasele Dragomiresti, Somcuta Mare si Targu Lapus au primit fiecare cate 900 mii lei.

Administratiile din Bocicoiu Mare, Cernesti, Miresu Mare, Sacel, Sapanta si Suciu de Sus au primit fonduri in valoare de 940- 1.000 de mii lei. Cele mai putine fonduri au fost alocate administratiei din Oarta de Jos, care va primi 450.000 lei.

Lăsaţi un răspuns