Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Scenariu cu social-democrati dejucat de social-democrati

Planuri de actiune pregatite pentru Congresul Extraordinar al PSD. In loc de preocupari pentru organizarea alegerilor interne, de discursul care sa convinga delegatii care este candidatul cel mai bun, acestia s-au ocupat de jocuri ascunse. Cine ar fi crezut ca Victor Ponta va iesi presedinte? Nici macar el. A ajuns in fruntea partidului printr-un joc, a carui reguli au fost schimbate pe parcursul lucrarilor Congresului. Cartile s-au facut in spate, in culise.

 

Sa ne imaginam un scenariu in care PSD se scindeaza dupa Congres. Un scenariu in care actorii principali au alternativa pregatita. O alternativa care presupune o alta formatiune politica. O formatiune la care se alatura un grup de social-democrati ce au in frunte un lider, candidat la Congres, si care iese sifonat din alegeri. S-ar fi putut indrepta inspre independentii din Parlamentul Romaniei sau inspre independentii lui Cozmanca si sa ajunga presedintele unei noi structuri politice, dar asta nici nu mai conteaza acum.

 

Congresul Extraordinar nu a iesit din tipare. Nu a fost cu nimic mai deosebit decat precedentele. Au fost tradari, ca intotdeauna, jocuri de culise – specifice partidului. Nu a promovat idei sau strategii, social-democratii fiind interesati doar de putere.

Comparand cu Congresul Extraordinar din 2005, lucrurile au stat aproximativ la fel: Ponta a aparut pe ultima suta de metri, cum s-a intamplat si in urma cu cinci ani cu Geoana. Ponta a iesit invingator, cum s-a intamplat si cu Geoana in 2005. Nastase s-a retras din cursa- cum era de asteptat. Si in 2005, si acum s-a incercat o rasturnare de situatie, iar Congresul parea a fi organizat doar pentru schimbare lui Geoana din fruntea partidului.

Bine ca nu a votat si diaspora, sa fie scorul strans si sa ceara renumararea voturilor.

Lăsaţi un răspuns