Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Sorin Bota- „ministru” in „Guvernul din umbra”

Sorin Bota, senator PSD

Sorin Bota, senator PSD

ECHIPA NOUA. Comitetul Executiv al PSD a aprobat lista cu sefii de departamente propusi de Victor Ponta. Este vorba de sefii de departamente pe diferite domenii de activitate care vor forma „guvernul din umbra”. Printre acestia se numara mai mult lideri de filiale judetene, dar si parlamentari, unul fiind senatorul PSD de Maramures, Mariu Sorin Bota. Functiile de sefi de departamente sunt asimilate cu cele de vicepresedinti, ceea ce inseamna ca „ministri” vor avea un cuvant de spus la varful partidului.

 

Marius Sorin Bota a o ocupat si pana acum postul de sef al departamentului de transporturi din cadrul PSD, pozitie care i-a permis sa urmareasca si sa analizeze activitatea ministrilor transporturilor din guvernul Tariceanu, respectiv guvernele Boc. Cunoscator al problemelor legate de infrastructura rutiera, Bota a clamat cand ministri „si-au batut joc de banul public”. Tot Bota este cel care a cerut in repetate randuri demisia lui Radu Berceanu.

Reamintim faptul ca senatorul PSD de Maramures a candidat pentru un post de vicepresedinte la nivel regional, insa nu a adunat suficiente voturi pentru a ajunge pe o astfel de functie.

 

Alte departamente din PSD sunt reprezentate de persoane cu vechime in partid sau lideri de organizatii judetene. Astfel, departamentul PSD pentru analiza, strategii si politici publice va fi condus de Alexandru Athanasiu, cel de politici economice si financiare,  de Stefan Viorel (senator), cel pentru politici sociale si ocuparea fortei de munca de Ioan Cindrea (presedinte PSD Sibiu), cel de administratie publica si descentralizare va fi condus de Mircea Dusa (presedintele PSD Harghita), cel de industrie alimentara si siguranta alimentara, de Ioan Darzu (sef PSD Alba). Departamentul de agricultura va fi condus de Victor Surdu (deputat), in timp ce de departamentul de politica externa se va ocupa Bogdan Niculescu Duvaz. Departamentul Afaceri europene este condus de Cristian Dumitrescu,  cel de Aparare si siguranta nationala, de Ion Stan (sef PSD Dambovita), cel de politici de dezvoltare regionala si turism este condus de Nicusor Constantinescu (presedinte CJ Constanta). De energie, resurse si politici industriale se va ocupa Iulian Iancu (deputat),de educatie publica, cercetare si sport Ion Mang presedinte PSD Bihor, iar de sanatate Florian  Popa (deputat, rectorul Universitatii de Medicina Bucuresti).

De protectia mediului- Ion Mocioalca (lider PSD Caras Severin), de cultura, culte si minoritati -Adrian Paunescu, de relatia cu sindicatele – Florin Cazacu (primarul orasului Brad), de relatia cu alesii locali – Tiberiu Marc (presedinte PSD Salaj), de relatia cu mediul de afaceri si IMM – Gheorghe Bunea Stancu (sef PSD Braila). Responsabil de politici de dezvoltare urbana  va fi Adrian Duicu (sef PSD Mehedinti), de departamentul pentru egalitate de sanse si familie se va ocupa Maria Lazar, de relatia cu patronatele si piata de capital Gheorghe Marcu (presedinte PSD Botosani).  Departamentul pentru sinteza si comunicare publica va fi condus de Octavian Stireanu, iar cel de  ideologie doctrinara si relatia cu institutiile social-democrate europene de Dan Mircea Popescu, in timp ce de relatia cu asociatiile de revolutionari responsabil va fi Ion Vasile, sef PSD Buzau.

Lăsaţi un răspuns