Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Sorin Bota: „Catalin Chereches este intr-un permanent dezechilibru, doar pe picioare e echilibrat si numai ziua”

 

Catalin Chereches

Catalin Chereches

INDEPENDENT DE PARTID.Deputatul Catalin Chereches a anuntat astazi ca s-a inscris in PNL, anuntul fiind facut si de la tribuna Parlamentului. Schimbarea de macaz nu a ramas netaxata de politicienii maramureseni, unii catalogandu-l ca fiind un instabil, iar altii spunand raspicat ca deputatul Chereches este un traseist politic si un oportunist. „A facut anuntul de la tribuna, mi-au spus si mie colegii. Eu am fost acolo, dar nu eram atent pentru ca eram ocupat cu probleme serioase”, a declarat Doru Lese, deputat PDL Maramures.

 

„Este un oportunist”
In timp ce liberalii se feresc sa faca referiri la adresa noului lor coleg de partid, alti politicieni din judet zambesc in coltul gurii cand vine vorba de adeziunea la PNL. „Este un oportunist. Vrea sa puna mana pe Primaria Baia Mare, pentru asta a trecut la liberali. Crede ca va avea sanse mai mari daca are sustinerea unui partid politic. Noi vrem sa iesim cu un candidat din partidul nostru pentru Primaria Baia Mare”, a declarat Gheorghe Marian, secretar general PDL Maramures. In completare, Mircea Man, presedinte PDL Maramures, sustine ca deputatul Chereches a vrut doar sprijinul PDL pentru a candida la Primaria Baia Mare si a refuzat sa se inscrie in partid. „PDL nu-i un partid care sa nu fie in stare sa-si scoata un candidat pentru Primaria Baia Mare. Deputatul Chereches si-a facut el tot felul de socoteli, a considerat ca PDL nu-i de cautat in conditiile in care tara e in criza economica si cu probleme sociale, dar sa nu uite ca PDL tot la guvernare ramane”, a declarat Man.

 

„A scris adeziunea de doua saptamani”
„Deputatul Chereches este membru PNL de vreo doua saptamani. E membru PNL Baia Mare. E orasean, nu are fata, ca mine sau ca altii, de organizatie comunala sau sateasca. La nivel de judet nu s-a vorbit despre adeziunea lui la PNL, dar eu stiu de la colegii liberali din Parlamentul Romaniei. Tot ei mi-au spus ca acest deputat o sa fie candidatul lor la primarie, desi Baia Mare nu are nicio sansa cu el”, a declarat Sorin Bota, senator PSD de Maramures.

Cu toate acestea, actualul presedinte interimar al PNL Maramures sustine ca doar astazi s-a facut anuntul de la tribuna Parlamentului si tot azi s-a depus actul de adeziune la sediul central al PNL. „De unde sa stie alti politicieni ca deputatul Chereches a trecut in PNL daca noi nu am stiut pana astazia. Adeziunea urmeaza sa fie luata in discutie intr-o sedinta de Birou Permanent, dupa care va fi validata”, a declarat Stef.

 

„Sufletul lui functioneaza cu baterii contrafacute”
In ceea ce priveste parcursul politic al lui Chereches, Bota sustine ca deputatul a dat dovada de instabilitate. „Este intr-un permanent dezechilibru, doar pe picioare e echilibrat si doar ziua. El trece dintr-o formatiune in alta si vrea sa ajunga acolo unde crede ca are garantat succesul”, a declarat senatorul. Bota a gasit si motivele pe seama carora poate fi pusa instabilitatea tanarului deputat. „Chereches s-a umplut de respect si succesuri la Bucuresti. A facut declaratii politice pe care nu le-a ascultat nimeni in afara de el, s-a afirmat puternic in Parlamentul Romaniei si a pus atata suflet incat nu i-a mai ramas deloc. A decis sa nu mai faca nimic pentru maramuresenii lui si sa ramana doar cu baimarenii lui. Cred ca sufletul lui a avut baterii contrafacute si i s-au terminat. A trecut la liberali sa si le incarce”, a declarat Bota.

 

PRM – singura usa la care nu a batut
Avand in vedere experienta politica si timpul scurt in care a schimbat cateva partide, politicienii maramureseni ii prevad un viitor „fericit” tanarului deputat. „Nu m-ar mira ca in 2012 sa-l regasesc pe Catalin Chereches in postura de candidat al PDL la Primaria Baia Mare. PRM a ramas singurul partid la usa caruia nu a batut, dar, pe fondul crizei economice si sociale, are sanse sa ajunga si acolo, mai ales daca-i va oferi o pozitie interesanta pentru sufletul lui”, a conchis Bota.

Lăsaţi un răspuns