Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Arestat preventiv pentru ca a incercat sa-si ucida sotia

catuse

catuse

TENTATIVA DE OMOR. Locuitorii comunei Poienile de sub Munte sunt ingroziti dupa ce au aflat de ispravile lui Mihai Popovici. Mai multe zile, barbatul, in varsta de 28 de ani, a recurs la tot felul de metode pentru a-si ucide sotia. Si-a pus cagula si a asteptat-o in padure unde a atacat-o, a impins-o intr-un parau unde a incercat sa o ucida prin innec. Pentru faptele comise, barbatul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

 

In 19 iunie, magistratii maramureseni au dispus, la propunerea Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, arestarea preventiva pentru 29 de zile, incepand cu data de 19.06.2010 si pana la data de 17.07.2010 inclusiv,  a inculpatului Mihai Popovici, in varsta de 28 ani, domiciliat in comuna Poienile de Sub Munte, cercetat pentru savarsirea tentativei la infractiunea de omor deosebit de grav.

 

Pentru a dispune arestarea preventiva, instanta a retinut ca in cauza exista indicii temeinice care sa justifice presupunerea ca inculpatul, in contextul unor conflicte mai vechi cu sotia lui, legate de desfacerea casatoriei dintre ei, la data de 6 iunie 2010,  purtand o cagula si manusi, a asteptat-o pe aceasta intr-o padurice din apropierea localitatii, pe unde stia ca urma sa treaca, si i-a aplicat multiple lovituri cu pumnii si picioarele in zona toracelui si abdomenului. De asemenea, potrivit sustinerilor partii vatamate, inculpatul ar fi incercat si s-o asfixieze prin inec intr-un parau din apropiere si bagandu-i pamant in gura.

 

Leziunile suferite au pus in primejdie viata partii vatamate si, intrucat aceasta era insarcinata in 38 de saptamani, lucru de care inculpatul avea cunostinta la momentul in care se presupune ca ar fi savarsit fapta, leziunile suferite au condus si la decesul fatului intrauterin.

Impotriva incheierii prin care s-a dispus luarea masurii de arestare preventiva, inculpatul nu a declarat recurs.

 

Lăsaţi un răspuns