Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Norma de amenzi propusa agentilor de circulatie a fost anulata

politisti la "vanatoare"

politisti la "vanatoare"

„VANATOARE” OPRITA. Minim cinci amenzi pe zi – acesta a fost planul minim de sanctiuni, valabil cateva zile. Este vorba de norma pe care agentii de circulatie din judet ar fi trebuit sa o aplice pentru a obtine calificativul „bun”. Cu toate ca, pana nu demult, norma de amenzi a politistilor de la „Circulatie”exista doar ca recomandare si la nivel declarativ, nefiind nicio dispozitie scrisa in acest sens, printr-un document trimis de la nivel central s-a incercat oficializarea acestei practici.

 

In acel documentul se face referire la indicatorii de evaluare generali propusi pentru intervalul iulie-decembrie 2010.

Indicatorii cu pricina, se explica in document, vor fi folositi „in vederea aprecierii uniforme si corecte a activitatilor specifice desfasurate de lucratorii de politie rutiera”. Cu alte cuvinte, in evaluarea agentilor de circulatie, adica a politistilor care isi desfasoara activitatea in strada, 50% in stabilirea calificativului conteaza activitatea de aplicare a legii, urmand sa-i fie calculate cate amenzi si dosare penale face fiecare in trafic.

 

In adresa semnata chiar de seful Directiei Rutiere din cadrul Politiei Romane, comisarul sef Lucian Dinita, se precizeaza ca „pentru calificativul „BUN”, activitatea de aplicare a legii se va materializa in intocmirea unui numar de 5 (cinci) procese verbale de sanctionare contraventionala pentru abateri ce constituie principale cauze generatoare de accident sau pentru ilegalitati in transportul rutier de marfuri sau persoane/zi”.

 La scurt timp dupa trimiterea acestui document in teritoriu s-a luat decizia retragerii lui. Astfel, in 26 iuni, seful Politiei Romane, chestorul principal Petre Toba, a dispus ca proiectul cu grilele de evaluare a politistilor de la Circulatie sa fie retras.  
   

„In urma analizarii acestuia de catre conducerea Politiei Romane s-a constatat ca respectivii indicatori nu sunt relevanti pentru munca de politie. Reamintim ca proiectul a fost propus la nivelul Directiei Rutiere si transmis spre consultare in teritoriu”, se arata intr-un comunicat sec, postat pe site-ul Politiei Romane.

Lăsaţi un răspuns