Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Sefii IPJ Maramures au salarii mai mari decat a ministrului de Interne

Ioan Cupsa, Ioan Isac1VENITURI. Seful Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Maramures si adjunctii sai au salarii mai mari decat superiorii din Ministerul Administratiei si Internelor (MIRA). In timp ce Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor are un salariu net lunar de 5.361 de lei, subalternii din Maramures sunt platiti mult mai bine. Astfel, intr-un tabel al veniturilor salariale nete achitate de IPJ Maramures, pe luna aprilie si postat pe site-ul oficial al Inspectoratului, reiese ca salariul unui sef de serviciu este cu cateva sute de lei mai mic decat cel al ministrului de resort.

 

In acelasi tabel se arata ca, in luna aprilie, comisar sef Ioan Isac (acum pensionar) a primit un salariu de 6.692 de lei – mai mult chiar cu aproximativ 200 de lei decat venitul prefectului de Maramures. De asemenea, cei doi adjuncti ai inspectorului sef au primit, in luna aprilie, salarii nete de cate 6.365 de lei fiecare, mai mult cu aproximativ 1.100 de lei decat venitul ministrului Blaga.

 

Datele afisate de IJP arata ca majoritatea sefilor de servicii, sefi de birou sau sefi de politie au venituri de peste 4.200 de lei, iar ofiterii primesc salarii de 1.700 – 3.500 de lei.

 

Cele mai mici venituri le realizeaza agentii de politie si personalul civil – salarizarea acestora pornind de la 700 de lei, dar poate ajunge pana la 2.200 de lei in cazul agentilor.

Lăsaţi un răspuns