Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Mircea Man – reales presedinte al PDL Maramures

Acesta a fost votat de 82% dintre delegati

Mircea Man a castigat un nou mandat de presedinte al PDL Maramures. Sedinta de alegeri s-a desfasurat sambata, 27 noiembrie, la Teatrul Municipal din Baia Mare. Lucrarile s-au desfasurat in prezenta unei delegatii numeroase de la centru. Pentru functia de presedinte a organizatiei judetene au candidat Mircea Man, care a fost votat de 368 de delegati si Doru Lese, acesta adunand 79 de voturi.

Consiliul Judetean de Coordonare al organizatiei judetene PDL Maramures s-a reunit la sfarsitul saptamanii trecute. La lucrarile sedintei au fost invitati 449 membrii PDL, insa doar 453 au fost prezenti. Prima parte a sedintei s-a desfasurat in prezenta liderilor de la centru< Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Traian Igas, Gheorghe Ialomitianu, precum si Ioan Holdis, presedinte PDL Satu Mare, senatorul Petru Filip (PDL Arad) si George Scripcaru, primarul orasului Brasov. Avand in vedere faptul ca pe scena Teatrului Municipal din Baia Mare s-au aflat o treime din conducerea centrala a partidului si mai multi membrii ai guvenului Boc, premierul a punctat faptul ca s-a decis sa vina insotit de o delegatie numeroasa in semn de recunoastere a rezulatelor inregistrate in alegerile din ultimii ani de PDL Maramures. „Am putea sa facem, in Maramures, o minisedinta de guvern, pentru ca sunt aici mai multi ministri”, a glumit Boc.

Prietenii PDL prezenti la reuniune

Alaturi de invitatii de la centru, la reuniunea PDL Maramures au fost prezenti si reprezentanti ai altor partide si formatiuni politice, precum si deputatul independent Catalin Chereches. De la UNPR a fost prezent Cristian Diaconescu, PNTCD a fost reprezentat de primarul orasului Ulmeni, Lucian Morar, iar de la UDMR a participat condilierul judetean Edit Capusan. De asemenea, pe scena Teatrului Municipal a urcat si preotul Virgil Jicareanu, consilier al presedintelui Consiliului Judetean Maramures pentru a prezenta mesajul Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Promisiuni si Cenusereasa transformata in Regina

Atat Emil Boc, presedintele partidului, cit si secretarul general Vasile Blaga s-au declarat multumiti de rezultatele inregistrate in alegerile locale, parlamentare si prezidentiale de PDL Maramures, insa le-au recomandat democrat-liberalilor sa se mobilizeze si sa lucreze in echipa, astfel incat partidul sa revina pe primul loc pe scena politica. ” :tiu cum ati crescut si cum din Cenusereasa ati denit Regina pe scena politica din judet. Munca in echipa este foarte importanta si va asigur ca dupa vreme rea vor veni vremuri mai bune. Recompensa va veni in 2012 cand vom castiga alegerile si atunci le vom spune romanilor ca PDL a scos tara din criza si am pus-o pe directia buna. Avem deja semne care ne arata ca suntem pe drumul cel bun”, a declarat Boc. De asemenea, Elena Udrea, ministrul Turismului, a precizat ca are roabe si lopeti pentru Maramures, facand referire la faptul ca in finantarile pentru asnul viitor au fost prinse si proiecte din acest judet. Promisiuni de finantare au fost facute si de catre ministrul Finantelor, precizand ca aceste nu vor ajunge numai la primarii PDL. „Toti primarii din acest judet vor avea parte de bugete echitabile, pentru ca PDL nu este partidul care sa se uite intr-o singura directie”, a declarat Ialomitianu.

Deputatul autoritar

Dupa promisiuni privind finantarile care vor veni in Maramures, punctul pe „I” a fost pus de deputatul PDL, Nicolae Bud. Pe un ton autoritar, le-a cerut celor de la centru sa confirme ca face lobby pentru a obtine fonduri pentru proiecte. „Azi ar trebui sa tac, dar nu se cade sa nu zic si eu cateva lucruri. Sunt de acord cu tot ce s-a spus aici, dar vreau sa confirmati domnule presedinte (n.red. Emil Boc) ca biletul pe care vi l-am inmanat zilele trecute a fost pus acolo unde trebuie. De la domana Elena Udrea aatept o finantare pentru zona Codru- Chioar stiti la ce ma refer. Domnule ministru Ialomitianu, macar dati din cap si confirmati, pentru prietenia noastra, ca veti face ceva pentru acesti oameni din sala”, a spus Bud apasat, starnind zambetele celor prezenti.

Liviu Bechis- in afara echipei

~n urma alegerilor, Mircea Man a fost reconfirmat in functia de conducere a PDL Maramures cu 82% din totalul voturilor exprimate (448 voturi). De asemenea, Vazile Zete si Gheorghe Mihai Barlea au fost alesi prim-vicepresedinti, iar prim-vicepresedinti adjuncti Ioan Indre si Viorel Pana, iar Gheorghe Marian- secretar general. Au fost alesi 10 vicepresedinti (Vasile Alb, Vasile Bumbar, Gheorghe Tataran, Constantin Bolos, Mariana Pop, Toader :tetco, Petru tomsa, Vasile Marza, :tefan Pop, Mitru Lese|) si 14 secretari executivi. Pe lista candidatilor la functia de secretar executiv al PDL Maramures a figurat si fostul prefect al judetului, Liviu Bechis, insa acesta, precum si Vasile Sas si Ovidiu Kantor – nu au adunat suficiente voturi pentru a ajunge secretari executivi. Olivia Gherhart a fost aleasa in functia de presedinte al Comiei de etica, litigii si statut, iar Mihai Onisei, presedinte al Comisiei de revbizie si control. functia de trezorier este ocupata de Rodica Sabadas.

Din Biroul de Conducere mai fac parte parlamentarii PDL (Doru Lese, Nicolae Bud), presedintii de colegii (Alexandru Deac, Dan Marinca, Vasile Timis, Vasile Bodnar, Emilian Pop), precum si Dinuca Selejean, presedintele organizatiei de femei, Vald Onet, presedintele organizatiei de tineret, Radu Rosca, presedintele organizatiei oamenilor de afaceri din partid, Tiberiu Sarodi, presedintele organizatiei de pensionari.

Lăsaţi un răspuns