Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Baimarean cercetat pentru inselaciune cu terenuri

Terenuri cumparate si apoi vandute la suprapret. Cu astfel de „afaceri” s-a ocupat un baimarean. Acesta, impreuna cu complicele sau, un barbat din judetul Bihor, au ajuns pe mana politiei. Cei doi sus spuspecti ca au insealt noua persoane, valoarera prejudiciului fiind de 15 miliarde lei vechi. Lucratorii de la Investigarea fraudelor, au propus trimiterea in judecata a celor doi.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Bihor au finalizat cercetarile impotriva celor doi suspecti. Este vorba de C.D, de 37 de ani, din Oradea, administrator al unei societati comerciale si B.A.R, de 47 de ani, din Baia Mare. Acestia sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune. Cei doi sunt suspectati ca, in perioada 2005 – 2008, au indus si mentinut in eroare noua persoane carora le-au prezentat oferte mincinoase potrivit carora acestea puteau achizitiona terenuri la preturi avantajoase, dupa care, le revindeau intr-un timp relativ scurt unor investitori straini, la un pret dublu. Acestia sunt suspectati ca au pretins si primit in acest mod aproximativ 15 miliarde de lei vechi.

Pe parcursul cercetarilor, fata de bihorean s-a luat masura arestarii preventive pentru o perioad? de 29 de zile. Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor au inaintat dosarul Parchetului de pe langa Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere in judecata a celor doi suspecti. De asemenea, pentru recuperarea prejudiciului s-a luat masura asiguratorie de sechestru pe anumite bunuri aflate in proprietatea suspectilor.

Lăsaţi un răspuns