Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Consiliul Judetean a semnat contractul pentru deszapezire

Drum inzapezit

Drum inzapezit

3,9 milioane de lei este sum ape care o va plati Consiliul Judetean (CJ) Maramures pentru deszapezirea si intretinerea drumurilor comunale si judetene din acesta iarna. Dupa o licitatie contestata de Sociatatea de Drumuri si Poduri Maramures, CJ a semnat contractul cu firma bihoreana Selina, care se va ocupa de deszapezirea drumurilor judetene si comunale in aceasta iarna. Mircea Man, presedintele CJ Maramures, a declarat ca nu vrea sa plateasca nici cu un leu mai mult decat prevede contractul, dar cu toate acestea, sumele vor fi conditionate de conditiile meteo. Asta deoarece actul semnat intre Selina si CJ are valabilitate pana in 15 martie 2011, iar in cazul in care dupa aceasta data se vor inregistra ninsori, firma va presta servicii de deszapezire in baza unui act aditional la contract.

Licitatia pentru deszapezirea si intretinerea drumurilor judetene si comunale din Maramures a fost organizata in 11 noiembrie. S-au inscris trei firme< SC Drumuri si Poduri Maramures, XS Sud Company si SC Selina, iar licitatia a fost castigata de firma Selina la valoarea de 3,9 milioane lei. Societatea de Drumuri si Poduri Maramures a contestat licitatia, iar solutionarea acesteia firma Selina a fost declarata castigatoare. Contractul intre CJ Maramures si Selina a fost semnat marti, 28 decembrie si are valabilitate pana la mijlocul lunii martie a anului viitor.

Emil Marinescu, vicepresedintele CJ, a subliniat ca in cazul in care se vor inregistra ninsori dupa data de 15 martie 2011 si va fi necesara interventia utilajelor de deszapezire, lucrarile vor fi efectuate in baza unui act aditional la contract. “Doar in cazul in care iarna va fi  blanda si cantitatea de lucrari prinse in contract (a carui valoare se ridica la 3,9 milioane lei) nu se va efectua in totalitate, atunci plata serviciilor prestate in baza actului aditional ar putea fi inclusa in suma contractata, adica 3,9 milioane lei. Asta este doar o ipoteza pentru ca e putin probabil sa avem parte de o iarna blanda”, a precizat Marinescu.

Lăsaţi un răspuns