Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Maramuresenii fara scoala renunta la „A doua sansa”

Clase desfiintate din semestru II pe motiv ca persoanele inscrise nu frecventeza orele

Maramuresenii fara scoala au avut posibilitatea sa invete sa scrie si sa citeasca prin programul „A doua sansa”. Cu toate ca, la nivel de judet au fost infiintate clase care dadeau posibilitatea tinerilor si adultilor care nu si-au finalizat studiile sa-si reie cursurile, acestia sunt dezinteresati si nu frecventeaza scoala.

Programul se refera la persoanele care au trecut de varsta adolescentei si nu au finalizat cursurile scolare, dar doresc sa-si completeze studiile. Deoarece persoanele care s-au inscris la aceste cursuri absenteaza de la ore, reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au decis sa nu-si mai piarda vremea cu cei care nu vor sa invete carte.

„Am infiintat la :coala nr. 16, in Ferneziu clasa pentru programul „A doua sansa”. S-au inscris mai multe persoane, insa am constatat ca acestea nu s-au prezentat la ore. Avem doar una sau doua persoane care au frecventat scoala”, a declarat Mariana Pop, inspector scolar general. Aceasta a mai precizat ca avand in vedere absenteismul scolar, din semestru II, ISJ va fi nevoit sa desfiinteze clasa din programul „A doua sansa”, de la scoala din Ferneziu.

Lăsaţi un răspuns