Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

ADR in control in Maramures

drum  in reabilitare

drum in reabilitare

Verificari privind modul de abordare a lucrarilor de reabilitare a drumului Baia Sprie Barsana. Valoarea investitiei se ridica la peste 68 de milioane lei, iar lucrarile sunt executate de firma bihoreana Selina. Acestea au fost demarate anul trecut, iar acum reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala  (ADR) Nord-Vest vin sa verifice.

“Marti, in Maramures, va ajunge o echipa care se ocupa de monitorizarea stadiului lucrarilor. Se vor face verificari de catre acesti specialisti ce reprezinta un organism intermediar intre Consiliul Judetean si Ministerul Dezvoltarii. Vor fi supuse controlului mai multe documente si se vor face verificari in teren”, a declarat Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures.

Presedintele CJ a subliniat ca pana acum s-a lucrat pe aproximativ 30 de kilometri din lucrare, pe tronsonul dintre Cavnic si Barsana. “Noi am semnat un contract puternic, asa cum putine sunt in tara. In baza acestui contract, suntem obligati sa strangem constructorul cu usa pentru a apara o lucrare buna. De aceea s-au aplicat si sanctiuni de catre Inspectoratul Teritorial in Constructii, pentru ca firma care realizeaza lucrarile nu s-a incadrat in proiect”,  a precizat Man.

Echipa de la ADR Nord-Vest va verifica de la stadiul de executie a lucrarilor, modul in care acestea s-au realizat, pana la documente privind proiectul, avansul primit de constructor si deconturile efectuate. “Dupa aceste verificari, constructorul ne va prezenta un grafic al lucrarilor pe anul in curs, deoarece 2011 este anul in care trebuie sa se realizeze mare parte din aceasta lucrare de infrastructura”, a precizat presedintele CJ.

Lăsaţi un răspuns