Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 7 iunie 2023

Ceata pe drumurile din Maramures

Ceata pe drumurile din Maramures. In a doua parte a zilei de sambata, 15 ianuarie, ceata si-a facut simtita prezenta pe DN 18, intre km 15 si km 35, in Pasul Gutâi, respectiv la Borsa, in Pasul Prislop, unde vizibilitatea a scazut sub 100 de metri. De asemenea, tot pe DN 18, la Viseu este prezenta ceata, vizibilitatea fiind redusa sub 200 de metri. La fel si pe Dealul Pietris, pe DN 18 B, in zona orasului Târgu Lapus. Pe DN 1 C, respectiv pe E 58 si in zona sudica si vestica a municipiului Baia Mare este ceata.

Pe anumite tronsoane de drumuri judetene se gaseste ceata: DJ 108 D Arinis-Ulmeni, DJ 187 Leordina Viseu si DJ 109 F Târgu Lapus-Strâmbu Baiut.

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule preventiv si sa foloseasca luminile de intalnire. Se solicita reducerea vitezei in campul de vizibilitate redus, datorita cetei si pastrarea unei distante de siguranta fata de autovehiculul precedent. Se impune ca soferii sa renunte ,in zonele cu ceata, efectuarea depasirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere. In caz de stationare autovehiculelor pe marginea soselei sau in apropierea benzii de rulare se recomanda semnalizarea acestora prin aprinderea luminilor de pozitie si a celor de avarie.

Lăsaţi un răspuns