Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cristian Anghel, eliberat conditionat

Fostul primar va parasi peste 5 zile penitenciarul

Cristian Anghel

Cristian Anghel

Cinci zile, atat va mai petrece Cristian Anghel dupa gratii daca hotararea prin care s-a admis eliberarea conditionata a fostului primar nu va fi atacata cu recurs de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA). Cererea de eliberarea conditionata, formulata de Anghel, a fost admisa miercuri, 12 ianuarie, de catre Judecatoria Baia Mare dupa ce, saptamana trecuta, solicitarea a fost aprobata si de catre comisia de evaluare din cadrul penitenciarului.

Cu toate ca sedinta completului care a judecat cererea lui Anghel a inceput la ora 8.30, iar dosarului fostului primar figura la punctul trei pe ordinea de zi, dezbaterea a fost amanata. Asta dupa ce judecatorul de caz a cerut ca la dezbateri sa fie prezent si un procuror de la DNA. Astfel, Cristian Anghel a fost adus in fata completului de judecata abia la ora 12.00.  Aceasta amanare i-a dat emotii sotiei fostului primar. „Dimineata am venit foarte optimista la Tribunal pentru ca vorbisem cu avocatii si stiam ca sunt sanse mari ca sa fie eliberat. M-am stresat cand am aflat ca vin si procurori de la DNA. M-am gandit ca poate si acum, la DNA, albul e negru si negrul e alb. Cererea a fost admisa, iar acum cel mai important lucru e ca  vine Cristi acasa”, a declarat Dana Anghel.

Adio gratii- peste 5 zile

Avand in vedere procerdurile permise de legislatie, hotararea privind admiterea cererii de eliberare conditionata poate fi atacata cu recurs de catre procurorii DNA. Ioan Blajan, unul dintre avocatii lui Anghel a precizat ca, in mod normal, cei de la Directia Nationala Anticoruptie nu ar trebui sa depuna recurs pentru ca au inaintat concluzii de admitere a cererii. Astfel, hotararea de azi va ramane definitiva doar dupa 3 zile dupa ce expira termenul in care se poate depune recurs. Astfel, respectand procedurile, peste aproximativ 5 zile, Cristian Anghel va fi un om liber.

Anghel – fara liberali

In ciuda faptului ca, imediat dupa arestarea lui Anghel, la sedintele de la Judecatoria Baia Mare sau Tribunalul Maramures in care s-au judecat cererile de intrerupere a executarii pedepsei sau de suspendare a acesteia, un numar mare de liberali au fost prezenti in sala de judecata pentru a-i fi alaturi fostului sef al organizatiei judetene a PNL , de aceasta data lucrurile au stat cu totul altfel. La sedinta in care s-a judecat cererea de eliberare conditionata, in sala de judecata, din partea PNL a fost prezent doar Radu Stef, care este si avocat, precum si Dorel Iacob, presedintele PNL Tautii Magheraus. O situatie similara s-a inregistrat si in ceea ce priveste angajatii Primariei Baia Mare, acestia fiind prezenti la sedinta de miercuri in numar foarte redus, iar din partea execvutivului. La judecatorie s-a prezentat doar viceprimarul Mircea Dolha (prezent la prima parte a sedintei), in timp ce Istvan Ludescher si Calin Bota nu s-au numarat printre cei care au dorit sa fie alaturi de Anghel in momentul in care judecatorii se pronunta asupra cererii de eliberare conditionata.

Lăsaţi un răspuns