Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Delicventi din Franta, adusi in tabara in Maramures

Discutii cu autoritatile

Discutii cu autoritatile

O delegatie din Franta a fost prezenta azi la Consiliul Judetean (CJ) Maramures. Reprezentantii judetului au discutat cu reprezentantii unei Asociatii franceze care doreste sa implementeze un proiect in Maramures. La discutii a fost prezent si Sandu Pocol, prefectul judetului, precum si secretarul judetului, Dumitru Dumuta, consilierii presedintelui CJ si Dorina Toma, director Asistenta Sociala din cadrul D.G.A.S.P.C. Maramures. Au fost abordate aspecte legate de organizare a unor tabere de vara pentru tinerii minori care au fost separati de familie.

AMSEAA este o asociatie franceza care detine 4 centre in Lorena, specializata in reeducarea minorilor si adolescentilor delicventi, copiii aflati in sistemul de protectie sau proveniti din familii cu probleme socio-economice.

In urma cu 5 ani, AMSEAA a demarat un proiect de organizare a unor tabere de vara pentru tinerii, proiect bazat pe idea de influenta a unui mediu necunoscut, cu particularitati si obiceiuri noi. Pentru una dintre aceste tabere a fost ales orasul Targu Lapus, rezultatele fiind peste asteptari, atat din punct de vedere al reeducarii tinerilor, cat si a reincadrarii lor in societate si familie. Fata de aceasta situatie, asociatia a propus in 2010 Consiliului Departamental Lorena, un proiect vizand construirea unui sediu in Targu Lapus. Se doreste realizarea acestei investitii in vederea organizarii unor cursuri de reintegrare pentru tinerii francezi cu o durata de 6-8 luni. Asociatia va angaja si pregati pe plan local aproximativ 15 educatori romani, pentru a lucra in noul sediu.

De asemenea, prin acest proiect se intentioneaza ca minorii francezi, aflati in dificultate sa mearga la scoala si chiar sa fie primiti in familiile maramuresene, daca acestea din urma isi vor exprima dorinta.

Reprezentantii administratiei judetene au asigurat delegatia franceza de tot sprjinul si deschiderea fata de acest proiect.

Lăsaţi un răspuns