Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 7 iunie 2023

Lucrarile de inchidere si conservare a minelor vor fi scoase la licitatie

Conversmin a anuntat intentia de a organiza licitatii pentru lucrarile de inchidere si conservare a perimetrelor miniere din Maramures. Tot licitatii, vor fi organizate si pentru contractarea serviciilor de asistenta tehnica pentru lucrarile care trebuie efectuate la iazurile de decantare. Este vorba de servicii de inginerie specializata, servicii de consultanta stiintifica si tehnica, precum si servicii de testari si analize. Numai pentru iazul de la Tautii de Sus, valoarea contractului de consultanta se ridica la 685.484 lei (fara TVA).

Conform anuntului de intentie publicat in vederea organizarii licitatiei, valoarea lucrarilor de inchidere si conservare care trebuie efectuate la perimetrul de la mina Herja se ridica la 1.060.505 lei, valoare care nu include TVA. Pentru perimetrul de la Exploarea Miniera de la Baiut, valoartea lucrarilor care trebuie efectuate se ridica la 16.535.727 lei, durata de executie fiind de 2 ani.

Alte lucrari vor fi efectuate la exploatarea Boldut Superior, valoarea lor fiind de 16.935.484 lei, precum si la mina Cavnic (672.644 lei). Conform anuntului de intentie, procedurile de adjudecare vor fi demarate incepand cu luna martie a acestui an.

Lăsaţi un răspuns