Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Maramuresul codas la locuri de munca

Dintre cele 4.337 de posturi vacante, 12 sunt din judetul nostru

locuri de munca

locuri de munca

Evidentele Agentiei Nationale de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM), in aceasta perioada sunt vacante 4.337 locuri de munca. Situatia locurilor de munca vacante a fost intocmita in baza declaratiilor facute de catre agentii economici pentru saptamana 7-13 ianuarie. Avand in vedere evidentele ANOFM, Maramuresul se situeaza pe un loc fruntas in clasamentul judetelor cu oferta scazuta la locuri de munca. Astfel, dintre cele peste 4.300 de locuri de munca, doar 12 dintre posturile vacante sunt in Maramures, ceea ce plaseaza judetul pe penultimul loc privind oferta locurilor neocupate.

Cea mai mai scazuta oferta este in Ialomita, judet care a raportat 6 locuri de munca vacante, la polul opus situandu-se capitala tarii cu 565 locuri vacante, fiind urmata de judetul Iasi (478 locuri) si Arges (320 locuri vacante).

In raport cu judetele invecinate, Maramuresul se situeaza pe ultimul loc, avand mai putin de jumatate din numarul locurilor de munca vacante in Bistrita Nasaud (28 de locuri) si Salaj (30 de locuri) si un sfert din oferta valabila pentru Satu Mare, judet care 61 de locuri de munca disponibile.

Cele mai multe locuri de munca vacante sunt in domeniul confectiilor textile, iar pentru persoanele cu studii superioare exista, la nivel national 363 locuri de munca, dintre care 18 sunt pentru inginer mecanic, 89 pentru consilier vanzari asigurari si 12 pentru inginer de sistem in informatica.

Lăsaţi un răspuns