Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

“Recesamant” in PSD Maramures

Organizatia judeteana a intocmit lista cu potentialii candidati pentru alegerile locale

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

Social-democratii maramureseni au inceput “recesamantul” in vederea desemnarii posibililor candidate pentru alegerile locale din 2012. Dupa “inventarul” efectuat in organizatiile locale social-democratii au intocmit listele cu cei care ar putea fi aruncati in batalia electorala din vara anului viitor. Pe lista se regasesc atat actuali primari, cat si sefii organizatiilor locale. Dintre cele 76 de administratii locale, doar in cinci dintre acestea PSD Maramures a propus pentru postul de primar candidat-femeie.

Intr-un comunicat de presa al PSD Maramures, semnat de Gabriel Zetea, se arata ca, in conformitate cu hotararile Biroului Permanent National si cele ale Biroului Permanent Judetean, cu normele stabilite de catre secretariatul general al partidului, PSD Maramures isi stabileste in aceasta perioada candidatii potentiali pentru functia de presedinte a Consiliului Judetean, pentru primaria municipiului resedinta de judet (Baia Mare), pentru municipii, orase si comune.

Termenul de finalizare al acestei actiuni complexe a fost 1 februarie 2011. PSD Maramures (asa cum a promis public in conferintele de presa sustinute in ultima perioada) face publice propunerile initiale ale organizatiilor teritoriale din judet.

Alesi pe spranceana

In conformitate cu propunerile stabilite in sedintele organizatiilor teritoriale potentialii candidati PSD pentru Primaria Baia Mare: Dumitru Matei, Ovidiu Stefan, Florin Tataru, Tudorel Ilie, Alexandru Metes, Ionut Parvu, pentru Sighetu Marmatiei: Eugenia Godja, Vasile Stefanca, Horea Scubli. De asemenea, la Baia Sprie PSD il va lansa in cursa electoral ape Ionel Matan, la Cavnic, actualul primar si Marius Marginean, la Ulmeni, Mirel Gainaru, la Viseu de Sus, Adrian Filip. Secretarul executive al PSD Maramures, Gabriel Zetea, figureaza pe lista cu posibilii candidate pentru Primaria Seini, alaturi de presedintele organizatiei orasenesti si alti doi membri. Exista si cateva localitati pentru care PSD nu s-a putut decide pe cine ar putea arunca  in cursa electorala. Este vorba de orasul Somcuta Mare, precum si comunele Campulung la Tisa, Coas, Coltau, Grosii Tiblesului, Ocna Sugatag si Poienile Izei.

In ceea ce priveste candidaturile la presedintia Consiliului Judetean Maramures organizatiilor locale ale PSD i-a nominalizat pe Calin Matei (61 de nominalizari) Gheorge Simon (7), Anton Rohian (3), Sorin Bota (3) si Gabriel Zetea (2 nominalizari).

Candidati desemnati dupa evaluari

Avand in vedere listele intocmite, pana in 1 mai, PSD va efectua  evaluari in comunitati pentru a fi identificati cei cu cota de incredere crescuta in localitatea pe care vor sa o reprezinte. In perioada 1 mai 2011- 1 iunie 2011 candidatii vor fi desemnati pe baza rezultatelor evaluarilor realizate.

In intervalul 1 iunie 2011 – 1 august 2011, fiecare candidat va realiza un proiect de dezvoltare locala pe care sa il sustina pentru comunitatea pe care doreste sa o reprezinte asa cum s-a decis la Congresul Extraordinar al PSD : “Un candidat-un proiect!”

Lăsaţi un răspuns