Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Amanare in procesul privind ordinului de demitere a primarului

Anghel in boxa acuzatilor

Anghel in boxa acuzatilor

Liberarea conditionata a lui Cristian Anghel nu l-a tinut departe de salile de judecata. Miercuri, 23 februarie, fostul primar a fost citat la Tribunalul Timis, instanta la care se afla pe rol dosarul ce vizeaza legalitatea ordinului emis de Institutia Prefectului Maramures privind incetarea mandatului de primar.

Cristian Anghel s-a adresat instantei, la scurt timp dupa condamnare, pentru a contesta legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar, emis de Institutia Prefectului Maramures, la doua zile dupa pronuntarea sentintei care l-a trimis dupa gratii. Fostul primar al municipiului Baia Mare a cerut anularea actului emis de autoritatile publice. Initial cauza s-a judecat la Tribunalul Maramures, iar apoi a fost suspendata urmare a exceptiilor de neconstitutionalitate invocate in acest caz. Dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat privind exceptiile invocate, prin respingerea acestora, fostul primar a cerut stramutarea dosarului de la Tribunalul Maramures. In 11 ianuarie 2011, Curtea Suprema a admis stramutarea dosarului la Tribunalul Timis. Aceasta instanta a stabilit primul termen de judecata pentru inceputul lunii aprilie, ceea ce i-a determinat pe reprezentantii Institutiei Prefectului sa solicite acordarea unui termen de judecata mai scurt al procesului, daca se poate chiar pentru luna februarie.

Anghel fara aparare

Avand in vedere sirul evenimentelor privind termenele de judecata depuse in dosarul lui Anghel, pentru termenul din 23 februarie, de la Tribunalul Timis, fostul primar a depus o cerere de amanare a cauzei. “S-a avut in vedere faptul ca la momentul depunerii cererii de amanare nu se stia daca Anghel va fi in libertate. De asemenea, Radu Stef, avocatul care trebuia sa il reprezinte in aceasta cauza are probleme de sanatate si, din cate am inteles s-a pus problema rezilierii contractului”, a declarat ioan Blajan.

Urmatorul termen a fost stabilit pentru data de 9 martie.

Lăsaţi un răspuns