Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 3 iunie 2023

Circulatie rutiera in conditii de iarna pe drumurile din Maramures

Traficul rutier pe drumurile din Maramures se desfasoara in conditii de iarna. Angajatii societatii care intretine si asigura viabilitatea drumurilor judetene au actionat preventiv impotriva formarii poleiului si au imprastiat patru tone de material antiderapant pe DJ 184, Baia Sprie-Cavnic si pe DJ 109F, Cavnic-Budesti. Material antiderapant a fost imprastiat si pe drumurile nationale. Sase utilaje au fost scoase la interventie pe drumurile nationale din Maramures si au imprastiat 30 de tone de material antiderapant. Din cauza zapezii cazute de pe copaci, pe DN 18, in Pasul Gutai, la Sighetu Marmatiei si Petrova, carosabilul este umed.

Pentru urmatorul interval, meteorologii anunta vrerme in usoara incalzire, cu temperaturi care nu vor scadea sub -8 grade Celsius. Cerul va fi temporar noros, in cursul noptii va ninge slab, iar cantitatile de apa nu vor depasi 5 l/mp. Pe alocuri se va semnala ceata, care va fi asociata cu depunere de chiciura.

Temperaturile usor ridicate au contribuit si la topirea podului de gheata de pe raul Iza, de la Vadu Izei. Sunt formate poduri de gheata pe raurile Iza, Mara, Suciu si Cavnic, iar pe Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Lapus, Cavnic si Firiza exista gheata la mal. Toate cursurile de apa sunt monitorizate permanent de catre angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor si ai Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

Lăsaţi un răspuns