Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Judecata pentru ca si-a ucis sotul cu ranga

Parchetul informeaza ca tocmai a finalizat cercetarilor, desi dosarul este in instanta din decembrie

Sala de judecata

Sala de judecata

O ranga in cap, aplicata de sotie i-a provocat decesul. Este cazul unui maramuresean care a incetat din viata dupa un conflict in familie. Pentru fapta comisa, femeia a fost trimisa in judecata fiind acuzata de infractiunea de lovituri cauzatoare de moarte. Dintr-o informare de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie reiese ca procurorii maramureseni tocmai au finalizat ceretarile si au dispus trimiterea in judecata a inculpatei, cu toate ca dosarul este pe rol din 20 decembrie 2010 si magistratii au dat, pana acum doua amanari in acest caz.
In informare se arata ca procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures  au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea in judecata a inculpatei Valeria Nichita. Probele administrate in cauza in cursul urmaririi penale au relevat faptul ca, in 27 mai 2010, intre inculpata si sotul sau, victima D.Nechita, a izbucnit, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, un conflict spontan. Spiritele s-au incins si barbatul a lovit-o pe Valeria. Aceasta a ripostat si i-a aplicat sotului sau o lovitura cu o ranga in partea dreapta a fruntii. In cadere, victima s-a lovit cu capul de fundatia casei. Ulterior, Valeria l-a ajutat pe sotul ei sa intre in casa unde i s-au acordat minime ingrijiri, fiindu-i bandajat capul care sangera. In zilele urmatoare starea de sanatate a victimei s-a agravat, iar in lipsa unor ingrijiri medicale de specialitate, aceasta a decedat.

Raportul de expertiza medico-legala intocmit a concluzionat ca moartea barbatului a fost violenta si s-a datorat hemoragiei si contuziei  cerebrale cu compresie a creierului, leziuni ce au putut fi produse prin cadere pe acelasi plan. Dosarul a fost inaintat, spre competenta solutionare, Tribunalului Maramures.

Lăsaţi un răspuns