Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Protectia copilului, motiv de scandal in CJ

Consilierii PNL au cerut demisia lui Nicolae Boitor

Consilieri PNL

Consilieri PNL

“Ar trebui sa actionam ca cei de la Maternitatea Giulesti, cu toate ca e mai bine sa iei masuri inainte sa se intample. Nu stiu cati copii ar trebui sa moara sau cate case sa mai arda, ca sa luam si noi masuri”, a declarat Marinel Kovacs, consilier judetean PNL, in cadrul sedintei de plen, facand trimitere la situatia din sistemul de protectie a copilului din judet.

Kovacs, fost presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, a cerut reprezentantilor institutiei sa ia masuri pentru rezolvarea problemelor privind conditiile de cazare si ingrijire a copiilor aflati in sistemul de protectie. Totodata, in plenul sedintei, Kovacs a cerut demisia lui Nicolae Boitor, directorul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Maramures, aceasta fiind pusa pe seama evenimentelor inregistrate in ultimele doua luni in institutiile din judet.

“Am constatat, cu regret, ca in ultimele luni s-au inregistrat mai multe evenimente negative in casele de tip familial. A ars o casa in Baia Mare, a ars o casa in Baita, a murit un copil din sistem de la Viseu si apoi s-a inregistrat un alt deces, tot la casa de la Viseu. Intr-o institutie serioasa, cand se intampla asa ceva, directorul pleaca ori, de nu face el un astfel de gest, ia presedintele Consiliului Judetean masuri. Aici nu s-a luat nicio masura. Nu cred ca trebuie sa asteptam sa se intample o nenorocire pentru a interveni”, a declarat Kovacs. Dupa o astfel de declaratie, Mircea Man, presedintele CJ, s-a aratat foarte iritat. El a declarat ca este nemultumit de modul in care s-au facut achizitiile la DGASPC, insa nu este responsabil de aceste proceduri, motivand ca acestea s-au facut in mandatul precedent, adica tocmai cand Marinel Kovacs era presedinte a CJ Maramures.

“Sunt multe lucruri care ar trebui spuse, dar ma limitez la a preciza ca hotararea privind mutarea copiilor in casa din Baita s-a luat in mandatul precedent. Nu sunt multumit de modul in care s-a derulat acest proiect, de felul in care s-a facut finantarea si nici de conditiile oferite. Nu eram presedinte la acea vreme, dar sunt nemultumit de ceea ce a reiesit din raportul intocmit in urma controalelor”, a declarat Man.

Presedintele CJ a subliniat ca, in ceea ce priveste sistemul de protectie a copilului, a cerut Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si altor institutii sa faca verificari la toate centrele. “Am facut o analiza dupa aceste controale si sunt extrem de nemultumit de problemele pe care le avem. Nici in caminele de batrani lucrurile nu stau mai bine. In urma acestei analize, o sa cer comisiei de specialitate sa vina cu solutii care sa ne multumeasca pe toti”, a conchis Man.

Lăsaţi un răspuns