Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Subprefectul Bondi verifica drumarii

Bondi Gyongyike

Bondi Gyongyike

Alerta la societatile care se ocupa de deszapezirea si intretinerea drumurilor in perioada de iarna. Gyöngyike Böndi, subprefectul judetului, a dispus anuntarea celor doua societati care intretin si asigura viabilitatea drumurilor nationale si judetene. Masura a fost luata pentru ca firmele sa fie pregatite din timp pentru a efectua actiuni de deszapezire. De asemenea, din ordin al subprefectului au fost verificate si stocurile de material antiaglomerant si antiderapant existent (nisip si sare). Interventia subprefectului a fost pusa pe seama avertizarii meteorologice primita de Institutia Prefectului privind ninsori abundente si intensificari ale vantului. Aceasta este valabila in intervalul 22 februarie, ora 2 – 23 februarie, ora 12.

Avand in vedere avertizarea primita, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta recomanda conducatorilor auto sa aiba autovehiculele pregatite pentru circulatie pe timp de iarna (echipate cu anvelope de iarna, lanturi antiderapante, sa aiba in portbagaj nisip si lopetica), mai ales pentru a putea traversa pasurile montane din judet. Conducatorii auto pot sesiza problemele cu care se confrunta in trafic si pot obtine informatii cu privire la starea de practicabilitate a drumurilor nationale si judetene la Dispeceratul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare – telefon 0262-211789, respectiv 0728-181796, dispeceratul societatii de intretinere a drumurilor judetene.

Tot din ordin al subprefectului, in aceasta perioada, vor fi monitorizate conditiile hidrometeorologice si posibilitatea producerii unor situatii de urgenta. Monitorizarea va fi facuta de dispeceratele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures si Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.

Lăsaţi un răspuns