Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Termen preschimbat in dosarul lui Anghel

Tribunalul Timis va judeca in 23 februarie legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar

Cristian Anghel

Cristian Anghel

Termen preschimbat in dosarului lui Cristian Anghel care face referire la legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar. Cauza se afla pe rol la Tribunalul Timis, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de stramutare de la Tribunalul Maramures. Cu toate ca, initial, instanta din Timisoara a stabilit primul termen de judecata pentru data de 6 aprilie, acesta a fost preschimbat. Modificarea s-a facut in baza unei solicitari inaintate Tribunalului Timis de catre Institutia Prefectului Maramures, care este parte in aceasta cauza. Prefectura Maramures, institutie care a emis ordinul de incetare a mandatului de primar, ordin care face obiectul acestei cauze in instanta, a solicitat stabilirea unui termen de judecata, in luna februarie.

Cristian Anghel s-a adresat instantei, la scurt timp dupa ce a fost condamnat pentru a contesta legalitatea ordinului de incetare a mandatului de primar, emis de Institutia Prefectului Maramures, la doua zile dupa pronuntarea sentintei care l-a trimis dupa gratii. Fostul primar al municipiului Baia Mare a cerut anularea actului emis de autoritatile publice. Initial cauza s-a judecat la Tribunalul Maramures, iar apoi a fost suspendata urmare a exceptiilor de neconstitutionalitate invocate in acest caz. Dupa ce Curtea Constitutionala s-a pronuntat privind exceptiile invocate, prin respingerea acestora, fostul primar a cerut stramutarea dosarului de la Tribunalul Maramures.

In 11 ianuarie 2011, Curtea Suprema a admis stramutarea dosarului la Tribunalul Timis. Aceasta instanta a stabilit primul termen de judecata pentru inceputul lunii aprilie, ceea ce i-a determinat pe reprezentantii Institutiei Prefectului sa solicite acordarea unui termen de judecata mai scurt al procesului, daca se poate chiar pentru luna februarie.

Solicitarea autoritatilor maramuresene a fost analizata, in Camera de Consiliu, la Tribunalul Timis joi, 3 februarie. Cererea Institutiei Prefectului a fost admisa, fiind acordat un nou termen pentru data de 23 februarie.

Lăsaţi un răspuns