Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Caine- vedeta de Ziua Europei

Patrupedul a insotit politicienii la depuneri de coroane

Ceremonie religioasa, discursuri si depuneri de coroane la Monumentul Ostasului Roman din Baia Mare. Toate acestea au fost organizate luni, 9 mai, pentru a marca trei evenimente. La manifestari au fost prezente autoritatile locale si judetene, precum si reprezentantii partidelor politice, militari si cadre in rezerva. Cu toate ca astfel de evenimente se desfasoara dupa un regulament militar, la actiunile de ieri, cei prezenti au avut parte de o surpriza. Un caine care si-a facut aparitia in zona a insotit autoritatile si politicienii la depuneri de coroane. Patrupedul a devenit vedeta evenimentului.

Luni, in Baia Mare a fost organizat un ceremonial militar si religios dedicat aniversarii Zilei Independentei de Stat, Victoriei Coalitiei si Zilei Europei. Manifestarea a avut loc la Monumentul Ostasului Roman si Cimitirul Comemorativ de la intrarea in Parcul Municipal. In deschiderea evenimentului, autoritatile administratiei publice judetene si locale au salutat Drapelul de lupta, dupa care fanfara municipala a intonat Imnul National al Romaniei si Imnul Uniunii Europene. A fost oficiata o slujba religioasa, fiind sfintite coroanele aduse la monument. In timp ce reprezentantii Consiliului Judetean, Prefecturii si Primariei Baia Mare vorbeau despre semnificatia zilei, un caine si-a facut aparitia din multime si a inceput sa defileze prin fata celor prezenti. Tandru, cainele a trecut prin fata militarilor, a politicienilor, iar apoi s-a asezat pe treptele monumentului. A privit multimea, iar apoi a facut cativa pasi peste coroanele de flori.     S-a indreptat din nou spre monument, odata cu delegatia Consiliului Judetean care a depus o coroana de flori. Gestul a fost repetat si in cazul altei delegatii, dar cand a inceput sa dea semne de oboseala, patrupedul s-a asezat la umbra “Ostasului Roman”. Politicienii nu  s-au aratat deranjati de prezenta cainelui la eveniment, mai ales ca a fost vorba de un caine patriot.

Dupa depunerile de coroane, un grup de elevi de la Scoala “Lucian Blaga” din Baia Mare au depus flori la monument. Manifestarea s-a incheiat cu defilarea garzii de onoare si a fanfarei militare.

Lăsaţi un răspuns