Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Mircea Man, lasat pe drumuri de Boc

Nu stiu pentru ce voi candida dupa regionalizare, spune Mircea Man

man cu boc1Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, sustine ideea reorganizarii arministrativ-teritoriala, motivand ca aceasta este necesara din perpectiva dezvoltarii regionale si pentru atragerea fondurilor europene. Seful administratiei judetene recunoaste insa ca regionalizarea va atrage si nemultumiri in plan local, mai ales ca prin desfiintarea unor posturi se vor pierde si alte locuri de munca. Chiar Mircea Man va fi nevoit sa-si caute loc de munca dupa desfiintarea Consiliului Judetean.

„Sigur, vor fi si pierderi. Adica, nu e presedinte sau directorul, nu e nici sofer, nu e nici secretara, nu e nici tot aparatul care era langa”, a declarat presedintele CJ. Man sustine ca in ciuda faptului ca reorganizarea administrativ-teritoriala implica desfiintarea Consiliilor Judetene si, implicit, a functiei pe care acesta o detine in prezent, regionalizarea este o necesitate.  „Daca senatorul Barlea a venit la sediul partidului si a vorbit despre desfiintarea Senatului Romaniei, consider ca eu sunt cel mai in masura sa vorbesc despre desfiintarea Consiliului Judetean. Nu stiu ce voi face dupa regionalizare, nu m-am gandit pentru ce post voi candida. Voi vedea ce voi face dupa reorganizarea administrativa pentru ca acum nu e important Mircea Man, ci regionalizarea”, a declarat Man.

Presedintele CJ a neagat ca reorganizarea administrativ-teritoriala ar fi o gaseltinta politica prin care PDL doreste sa ramana inca un mandat la putere, asa cum a acuzat opozitia, dar a recunoscut ca se doreste implementarea acestui proiect in acest an, astfel incat alegerile din 2012 sa se desfasoare dupa noul format. „In final, decizia va fi una politica. Speram ca initiativa sa aiba suficienta sustinere in Parlament, desi nu cred ca USL isi doreste o astfel de regionalizare”, a punctat Man.

Lăsaţi un răspuns