Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Consiliul Judetean sanctionat pentru abateri la proiectele cu finantare europeana

Mircea Man

Mircea Man

Mircea Man, presedintele Consiliului Judetean (CJ) Maramures, este acuzat de lipsa de transparenta in actul administrativ, fiind considerat principalul vinovat pentru sanctiunea primita urmare a neregulilor constatate in derularea proiectului de reabilitare a drumului judetean Baia Sprie-Barsana.

Acuzele au fost facute de consilierii judeteni ai PSD, care s-au plans ca presedintele CJ nu le-a pus la dispozitie nota explicativa privind neregulile care au stat la baza aplicarii corectiei financiare.

“Am asteptat in comisia de buget-finante sa aduceti o nota explicativa privind neregulile care au dus la aplicarea de catre Comunitatea Europeana a amenzii de 7.000 de lei plus TVA. Documentul nu a aparut, ceea ce arata lipsa de transparenta. Avand in vedere sanctiunea aplicata, dar si faptul ca lucrarea este subfinantata, cred ca in luna martie a anului viitor nu o sa aveti la ce taia panglica. Este deja o certitudine ca lucrarea nu se va putea finaliza, pentru ca vorbim de un proiect pe care nu l-ati coordonat pentru a fi trainic”, a declarat Gheorghe Simon, consilier judetean PSD.

Mircea Man recunoaste ca sunt probleme cu derularea proiectului de reabilitare a drumului Baia Sprie-Barsana. Mai mult, presedintele CJ a subliniat ca situatii similare se inregistreaza si in cazul  altor proiecte finantate din fonduri europene. “Pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta Baia Mare este posibil sa se aplice o corectie de 25%. Nereguli s-au inregistrat si la proiectul Circuitul bisericilor din lemn. La nivel national exista corectii la 48 de proiecte. In ceea ce priveste drumul Baia Sprie-Barsana, recunosc faptul ca lucrarea e subfinantata, dar sumele s-au taiat din birou. Sunt probleme, dar sunt convins ca o sa le rezolvam impreuna”, a declarat Man.

Lăsaţi un răspuns