Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Coroane sfintite la Monumentul Ostasului de Ziua Armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

ziua armatei

Ziua Armatei a fost sarbatorita, marti, in Baia Mare. Evenimentul s-a desfasurat la Monumentul Ostasului Roman de la intrarea in Parcul Municipal. Sandu Pocol, prefectul judetului, a fost singurul reprezentant al autoritatii judetene prezent la manifestare. Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Maramures au intarziat sa trimita un reprezentant la aceste manifestari, Mircea Man, presedintele CJ si vicepresedintele Emil Marinescu fiind plecati din judet in momentul desfasurarii evenimentului organizat de Ziua Armatei.

De la manifestare nu a lipsit primarul municipiului si reprezentantii partidelor politice, deputatul Gheorghe Zoicas si managerul judetului, Constantin Bolos, dar si consilierii judeteni, veteranii de razboi si cadrele militare in rezerva si retragere, dar si elevi de la unitatile de invatamant din Baia Mare.

Manifestarile au debutat cu un ceremonial militar si religios, slujba fiind oficiata de un sobor de preoti, printre care s-a regasit PS Vasile Bizau, episcopul creco-catolic al Maramuresului si preotul Cristian Stefan, consilier cultural al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului.

Dupa oficierea serviciului religios si sfintirea coroanelor de flori, Sandu Pocol si Catalin Chereches au vorbit despre semnificatia acestei zile, iar mesajul lui Mircea Man a fost citit de catre Constantin Bolos. Autoritatile administratiei publice judetene si locale, dar si reprezentantii serviciilor deconcentrate si politicienii au depus coroane de flori la Monumentul Ostasului Roman. Manifestarea s-a incheiat cu defilarea Detasamentului de onoare si a fanfarei militare.

Lăsaţi un răspuns