Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Procurorul Bogdan Gabor vrea un post la CSM

Procurorul care s-a ocupat de cercetarile in dosarul privind achizitionarea de catre Primarie Baia Mare a blocului Horea 46 A, dosar in baza caruia Cristian Anghel, fostul primar al municipiului, a fost trimis dupa gratii, spera la promovare. Este vorba de Bogdan Gabor, procuror DNA la acea vreme, care a fost detasat la Parchetul de pe langa Tribunalul Maramures, iar apoi a fost numit prim-procuror adjunct al acestei institutii.

Bogdan Gabor va candida pentru functia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) ca reprezentant din partea parchetelor de pe langa tribunale.

“In activitatea de procuror, desfasurata pe o perioada de 12 ani, am cunoscut foarte multe din provocarile acestei nobile profesii, pornind de la stresul dat de volumul de munca, trecand prin greutatea anchetelor privind accidente de munca, de mare violenta sau de mare coruptie, facand parte din echipe complexe de cercetare, pledand in fata instantelor sau coordonand activitatea altor colegi. In acelasi timp, am cunoscut si barierele birocratice, administrative, legislative, presiunile provocate de diversi factori care, si la acest moment,  inca ingreuneaza functionarea sistemului judiciar. Cunoasterea acestor probleme m-a determinat sa gandesc si sa gasesc solutii pentru rezolvarea lor, solutii pe care le voi prezenta ulterior pe parcursul acestei campanii. Aceste solutii sunt realizabile si pragmatice, iar un plus de pragmatism cred ca s-ar dovedi util activitatii actualului Consiliu Superior al Magistraturii aflat in fata provocarilor ridicate de efortul de reformare a intregului sistem judiciar”, a declarat Gabor, pentru un site de specialitate (juridice).

Lăsaţi un răspuns