Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Razboi in PNL dupa ce mai multi alesi au semnat “ca primarul”

Liga Alesilor Locali (LAL) ai PNL care s-a intrunit la Brasov, zilele trecute, a reprezentat un moment de cumpana pentru liberalii maramureseni. Unii liberali vorbesc despre intentia de a incerca schimbarea conducerii PNL Maramures, printr-un memoriu semnat de mai multi alesi locali care trebuia sa ajunga al Crin Antonescu, liderul PNL. In contradictie cu acestea, alti primari recunosc faptul ca au semnat “ca primarul” si  spun ca a fost doar o tentativa pentru ca actiunea nu s-a finalizat.

“Nu s-a facut nimic. Se vorbea la un moment dat ca in spatele acestei tentative este primarul municipiului Baia Mare, dar situatia a aratat ca nu este asa. Catalin Chereches nu a vrut sa se asocieze cu o astfel de actiune. Primarul municipiului Baia Mare a stat la lucrari langa mine si Radu ªtef, si actiunea nu a avut nicio finalitate. Pe parcursul lucrarilor si alti primari si-au dat seama ca trebuie sa respecte hotararile luate de conducerea organizatiei judetene si au revenit la ganduri mai bune”, a declarat senatorul PNL, Liviu Titus Pasca. “Suntem oameni seriosi si respon-sabili care vrem sa construim. ªtiu de existenta acelui memoriu, dar nu l-am citit, desi l-am semnat. Eu nu am avut probleme cu conducerea organizatiei judetene a PNL, dar primarii din partid sunt uniti, asa ca am semnat si eu. Nu stiu cum s-a finalizat povestea cu acel memoriu”, a declarat Vasile Ciolpan, primarul orasului Viseu de Sus.

Pe de alta parte, deputatul Vasile Berci, confirma faptul ca liderul PNL, Crin Antonescu, a plecat de la Brasov cu memoriul in buzunar. “Prin mine a ajuns memoriul la Crin Antonescu. Acest document nu face referire la persoane, ci se invoca faptul ca lucrurile nu merg bine in PNL. Filiala are probleme de metabolism. Eu nu cred ca alesii sunt constienti de demersul lor. Nu se pune problema ca au iscalit <ca primarul>, fara sa stie pe ce-si pun semnatura, mai ales ca unii sunt de 10 ani in functie”, a declarat deputatul Berci. Parlamentarul a precizat ca, dupa inaintarea acestui memoriu decizia privind situatia organizatiei PNL Maramures se va lua la centru. “Decizia e in mana presedintelui Antonescu. Acesta poate desemna doi, trei oameni din conducerea centrala care sa vina in Maramures, sa discute cu fiecare primar, cu fiecare consilier judetean, dupa care sa inainteze un raport sefului de partid. Doar dupa ce se va face o analiza, se pot dispune masuri”, a declarat Berci.

Lăsaţi un răspuns