Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Taxa de autostrada- solutia PDL pentru a baga mana in buzunarul romanilor

Sorin Bota

Sorin Bota

Sorin Bota, senator PSD de Maramures, a luat pozitie privind taxa de autostrada, care urmeaza sa fie introduse din 2013. Asta dupa ce ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, intr-un interviu acordat unui ziar din Constanta, ca autostrazile urmeaza a fi taxate incepand cu 2013. Primele care vor avea taxe urmeaza sa fie Bucuresti – Constanta, Bucuresti – Pitesti si Centura de Sud a Bucurestiului, dar si tronsoanele de pe Coridorul IV, dintre Sibiu si Nadlac.

Senatorul a subliniat ca la finele lui 2004, au existat o serie de contracte in parteneriat public-privat, semnate pentru autostrada Bucuresti-Brasov, centura Bucurestiului si o parte din coridorul IV. „Din pacate, anularea acelei solutii de finantare si neinlocuirea ei imediata a condus la situatia in care ne aflam azi, fara autostrazi si fara apetit investitional din partea investitorilor in aceste momente de criza financiara la nivel mondial. Ca intotdeauna, guvernul PDL gaseste solutia „magica” de a baga mana in buzunarul romanilor pentru o noua taxa pe „autostrazi imaginate” de guvernantii PDL. Este inadmisibil sa discutam azi despre aceasta taxa si despre cuantumul ei. Cu siguranta putem admite ca acolo unde investitorii privati investesc bani, acestia trebuie sa-si recupereze investitia facuta si putem accepta ideea unei taxe pe anumite tronsoane de autostrazi, dar pe care mai intai ar trebui sa le avem si sa fie finalizate, nu sa dam termene de introducere a taxei pentru autostrazile pe care le avem doar pe hartie”, a declarat senatorul.

Departamentul de transporturi din cadrul PSD considera aceasta taxa o solutie disperata pentru finantarea infrastructurii nerealizate pana acum.

Lăsaţi un răspuns