Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Cod galben de ceata in Maramures

Avertizare cod galben de ceata in partea de vest a judetului Maramures. Institutia Prefectului a primit, in aceasta dimineata, de la Centrul Meteorologic Transilvania Nord o avertizare de fenomene meteorologice periculoase, resoectiv cod galben de ceata in partea de vest a judetului Maramures. Avertizarea este valabila pana la ora 10.00. In adresa se mentioneaza despre scaderea vizibilitatii sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri. Ceata va fi asociata cu depunere de chiciura.

 

Comitetul Judetean de iarna recomanda conducatorilor de autovehicule sa circule preventiv in zonele cu vizibilitate redusa si sa foloseasca luminile de intalnire pe fata si a pozitiei pe spate si de ceata. Se solicita soferilor sa adapteze viteza autovehiculelor in campul de vizibilitate redusa si sa pastreze o distanta de siguranta fata de autovehiculul precedent. Se impune ca soferii sa renunte, in zonele cu ceata, la efectuarea depasirilor pentru a evita producerea de accidente rutiere.

 

Pe sectoarele de drumuri nationale din judet carosabilul este curat si uscat. S-a intervenit preventiv pentru a combate formarea poleiului pe DN 18, in Pasul Gutai (intre km 27 si km 42, unde s-a raspandit o tona de material antiderapant) si in Pasul Prislop (intre km 154 si km 180, unde s-a actionat cu doua tone de material antiderapant).

Temperatura negativa, curentii rece de aer, umiditatea din apropierea raului Cavnic, dar si faptul ca pe partiile de schi s-a imprastiat zapada artificiala a contribuit la formarea poleiului pe DJ 184, pe tronsonul pana la intersectia cu DJ 109 F spre localitatea Strambu Baiut, respectiv in Pasul Roata si pe DJ 109F, in zona partiilor de schi si in pe tronsonul din partea montana spre localitatea Budesti. Angajatii care asigura si intretin viabilitatea celor doua dumuri judetene au raspandit sase tone de material antiderapant.

 

Pentru astazi meteorologii prognozeaza o vreme rece, indeosebi  noaptea si dimineata in Maramures. Cerul va fi variabil. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 7 grade Celsius, iar cele minime intre -4 si -8 grade Celsius, izolat mai coborate in zonele joase. Tot in aceste zone se va semnala ceata, care va fi asociata cu depunere de chiciura.  Temperaturi inregistrate la aceasta ora in Maramures: -8 grade Celsius la Targu Lapus, Borsa si Leordina; -6 grade Celsius in Baia Mare, Sapanta si Ardusat; -5 grade Celsius la Sighetu Marmatiei; -4 grade Celsius la Ocna Sugatag; -2 grade Celsius la Dragomiresti.

Serviciul Judetean de Ambulanta a transportat pe parcursul noptii doua persoane fara adapost din Baia Mare la Unitatea Primire de Urgenta a Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Cosntantin Opris” din Baia Mare.

 

Lăsaţi un răspuns