Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Dispute intre consilieri pentru contractual semnat de CJ cu Selina

Emil Marinescu

Emil Marinescu

Contractul pentru intretinerea si deszapezirea drumului judetean Baia Sprie-Barsana a creat noi dispute intre consilierii judeteni. Consiliul Judetean (CJ) Maramures a semnat un document care prevede ca drumul aflat in reabilitare va fi intretinut si deszapezit in aceasta iarna de firma bihoreana Selina, fondurile urmand sa fie alocate in functie de interventiile efectuate si raportate. Pe de alta parte, consilierii PSD sunt nemultumiti de modul in care a actionat conducerea CJ, motivand ca suma pentru intretinerea pe perioada de iarna ar fi trebuit prinsa in contractul incheiat inainte de demararea lucrarilor de reabilitare.

“Contractul incheiat pentru reabilitare nu include si deszapezirea. Cu alte cuvinte, va trebui sa scoatem alti bani pentru intretinerea pe perioada de iarna. Problema este ca pe acest drum circula masinile de tonaj aflate in proprietatea firmei Selina, adica tot ei sunt cei care strica drumul. In astfel de conditii, intretinerea trebuie facuta de Selina pentru ca aceasta este firma care strica drumul”, a declarat Gheorghe ªimon, consilier judetean PSD.

In ceea ce priveste semnarea unui contract exclusiv pentru intretinere si deszapezire, ªimon este de parere ca era necesara organizarea unei licitatii, dar s-a optat pentru atribuirea directa. Simon este contrazis de vicepresedintele CJ, Emil Marinescu. Acesta sustine ca legea obliga beneficiarul sa incheie contract pentru deszapezire si intretinere pe perioada de iarna cu firma care se ocupa de reabilitare, pe toata perioada in care se realizeaza investitia.

“Pentru deszapezire si intretinere pe perioada rece a anului, fondurile nu sunt prinse in contract, ci trebuie alocate de beneficiar”, recunoaste Marinescu.

Lăsaţi un răspuns