Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Euro-Vocile Maramuresului au petrecut o saptamana prin Europa

elevi premiati

elevi premiati

elevi premiati

elevi premiati

elevi premiati

elevi premiati

Castigatorii concursului „Euro-Vocea Maramuresului” organizat de Sorin Bota, senator PSD de Maramures, au petrecut o saptamana in Europa.

 

La sfarsitul saptamanii trecute, un grup de elevi si studenti din Maramures, castigatori ai locului I la concursul „Euro – Vocea Maramuresului editia a 2-a”, organizat de Sorin Bota, au pornit intr-o excursie spre Bruxelles, in vizita la Parlamentul European. Excursia a durat 6 zile, fiind vizitate principalele obiective turistice intalnite pe traseu din orase precum Budapesta (Podul cu Lanturi, Citadela), Praga (Podul, Piata cu Ceasuri, Muzeul Kafka), Strasbourg (Catedrala Notre Dame, Parlamentul European), Viena (Palatul Schonbrunn, Parlamentul, Primaria, centul orasului), dar si Izvorul Dunarii din muntii Padurea Neagra (Germania).

 

Dupa vizita efectuata in Bruxelles (Catedrala Sf. Michael, primaria, centrul orasului), grupul a fost primit la Parlamentul European de catre  Daciana Sarbu. Aceasta i-a ajutat pe tineri sa inteleaga mecanismul prin care functioneaza legislativul european, sa vada unde isi desfasoara activitatea eurodeputati din 27 de tari ale Europei si sa afle informatii despre cum pot sa devina stagiari, sau sa faca o cariera ca functionari in aceasta institutie.

 

La intoarcere, grupul s-a aratat impresionat de cele vazute in aceasta excursie si au promis ca ii vor incuraja si pe colegii lor sa participe la editiile viitoare ale concursului Euro – Vocea Maramuresului, prin care senatorul Sorin Bota premiaza, in fiecare an, activitatile extrascolare/extracuriculare ale elevilor si studentilor maramureseni.

 

 

Lăsaţi un răspuns