Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Gheata si polei pe drumurile din Maramures

Vizibilitate redusa sub 100 de metri în Pasul Prislop, polei si zapada pe carosabil – cu asta se confrunta conducatorii auto pe drumurile din Maramures.

Ninsoarea cazuta in dupa-amiaza zilei de ieri si a noptii trecute, coroborate cu umiditatea si curentii de aer rece au favorizat conditii propice pentru formarea de polei si gheata. Cele mai mari probleme se inregistreaza pe DJ 184 (zona montana a orasului Cavnic, în Pasul Roata si pâna la intersectia cu drumul judetean DJ 109F care asigura accesul spre localitatea Strâmbu Baiut; pe DJ109F în zona pârtiilor de schi si în zona montana spre localitatea Budesti, dar si pe DJ 185 Calinesti-Bârsama). Angajatii societatii care asigura si întretin viabilitatea acestor drumuri judetene au intervenit cu uitlaje si au împrastiat 20 tone de material antiderapant pentru a combate poleiul si a asigura desfasurarea traficului rutier.

Pe celelalte sectoare de drumuri judetene ninsoarea slaba si chiciura au contribuit la formarea poleiului pe partea carosabila. S-a actionat de catre angajatii societatii judetene de drumuri si poduri cu un numar de 27 de utilaje si au fost raspândite 184 tone de material antiderapant, atât pentru prevenirea, cât si pentru combaterea poleiului. Pe aceste sectoare de drumuri judetene, carosabilul este, la aceasta ora,  curat si umed.

S-a intervenit cu utilaje si material antiderapant pentru asigurarea traficului rutier pe mai multe tronsoane ( pe E 58 Baia Mare-Seini cu o tona de material antiderapant; pe DN 18 în Pasul Gutâi- o tona de material antiderapant împrastiat; pe DN 19 Sighetu Marmatiei-Huta au fost împrastiate sapte tone de material antiderapant, iar pe DN18B, Baia Mare-Târgu Lapus s-a actionat cu opt tone de material antiderapant).

Pe DN 18, în Pasul Prislop, este semnalata ceata, vizibilitatea fiind redusa sub 100 de metri.

 

Meteorologii au prognozat o vreme rece pentru astazi în judetul nostru, îndeosebi noaptea si dimineata.Cerul va fi variabil, cu înnorari temporare. În zona de nord a Carpatilor Orientali vor fi conditii favorabile de ninsoare slaba.Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificari în zona montana înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 si 3 grade Celsius, iar cele minime între -5 si -9 grade Celsius. Pe arii restrânse, în zonele joase, se va semnala ceata, care va fi asociata si cu depunere de chiciura.

Lăsaţi un răspuns