Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Prefectul face glume pe seama drumarilor: S-a folosit sarea pentru muraturi si acum nu aveti pentru deszapezire

Sandu Pocol

Sandu Pocol

Probleme in Maramures privind aprovizionarea cu material antiderapant necesar pentru perioada rece a anului. Daca in ceea ce priveste nisipul, firmele care trebuie sa se ocupe de intretinerea si deszapezirea drumurilor in urmatoarele lui au reusit sa-si faca stocuri, aprovizionarea cu sare le da bataie de cap drumarilor.

Drumarii au fost chemati de Institutia Prefectului la raport privind pregatirea pentru perioada de iarna. “Societatea Drumuri si Poduri, care are in administrare drumurile judetene, a estimat un necesar de 15 mii de tone de sare si 15.000 de tone de nisip. La achizitionarea de nisip nu sunt probleme deosebite, dar  au aparut probleme la crearea stocurilor de sare. S-a organizat o licitatie la care nu s-a prezentat nicio societate care ar putea sa livreze cantitatea necesara. Drumuri si Poduri ne-a informat ca are un stoc minim, dar va trebui organizata o noua licitatie”, a declarat Emil Marinescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

Avand in vedere situatia prezentata, Sandu Pocol, prefectul judetului, le-a recomandat drumarilor sa inceapa procedurile astfel incat primele ninsori sa nu-i gaseasca nepregatiti. “Presupun ca acum nu aveti sare, deoarece gospodinele din judet au consumat-o toata pentru muraturi”, a glumit prefectul pe seama drumarilor.

“Sa fiti pregatiti, pentru ca primele ninsori in zona montana sunt anuntate din 10 noiembrie, iar in zonele mai joase de la mijlocul lunii”, a recomandat prefectul.

Lăsaţi un răspuns