Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Proiectul de gestionare al deseurilor, supus evaluarii

Mircea Man

Mircea Man

Evaluarea de proiect si documente suplimentare, acestea sunt motivele pentru care reprezentantii administratiei judetene au fost invitate la Ministerul Mediului. Este vorba de proiectul de gestionare integrata a deseurilor, al carui beneficiar este Consiliul Judetean (CJ) Maramures.

La discutii s-au prezentat presedintele CJ si vicepresedintele Emil Marinescu, precum si arhitectul sef al judetului.

 

“Nu sunt probleme deosebite. Ni s-au cerut documente suplimentare, pe care le-am adaugat. Mai mult, proiectantul ne-a asigurat ca totul ar trebui sa decurga normal si din punct de vedere al avizelor de mediu. Prin urmare, am preferat sa fie prezenta toata echipa de proiect la Ministerul Mediului pentru a putea explica si arata in detaliu fiecare parte din proiect. Sunt convins ca vom obtine finantare pentru acest depozit”, a declarat Mircea Man, presedintele CJ Maramures.

Proiectul se afla in stadiul de discutii inca din anul 2005, insa abia in urma cu o luna s-a reusit depunerea documentelor la unitatea de implementare din cadrul Ministerului Mediului. Sumele necesare pentru proiect urmeaza sa fie obtinute din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 71 de milioane de euro.

Lăsaţi un răspuns