Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

PSD ii va solicita lui Geoana sa se retraga de la sefia Senatului

Membrii Biroului Permanent National (BPN) al PSD au votat luni o decizie prin care sa ii solicite lui Mircea Geoana, in mod oficial, sa renunte benevol la presedintia Senatului. Biroul Permanent National al PSD a luat aceasta decizie cu doar un vot impotriva.

Grupul parlamentar PSD din Senat s-a reunit, luni, urmând sa discute situatia presedintelui Senatului, Mircea Geoana, la sedinta fiind prezent si presedintele partidulului, Victor Ponta.

Potrivit discutiilor din conducerea PSD, senatorii social-democrati ii vor propune lui Geoana, in locul presedintiei Senatului, conducerea Comisiei de politica externa.

De asemenea, Titus Corlatean, actualul presedinte al acestei comisii, ar urma sa fie propunerea PSD pentru functia de presedinte al Senatului, au declarat pentru Mediafax surse de la varful partidului.

Masura vine ca o sanctiune dup ace Geoana a declarat ca ar putea candida inca o data pentru functia de presedinte, in ciuda faptului ca USL a anuntat numele liberalului Crin Antonescu pentru sefia tarii. Geoana a mai fost sanctionat, fiind suspendat din PSD pentru 6 luni, in decembrie 2010, imputându-i-se atunci ca ar fi intentionat formarea unei platforme critice in interiorul PSD.

sursa mediafax

Lăsaţi un răspuns