Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

PSD: Ministrul Mediului nu a vorbit intamplator despre taxa pe centrale termice

PSD considera ca declaratiile Laszlo Borbely, ministrul Mediului, cu privire la introducerea taxei pe centralele de apartament ascunde de fapt intentiile Guvernului de a promova noi instrumente fiscale, prin care sa atraga bani la buget.

 

PSD arata intr-un comunicat de presa ca textul actual al Directivei CE la care a facut referire ministrul Mediului prevede in mod clar faptul ca se vor lua in considerare aspectele sociale, statele membre avand posibilitatea de a scuti in totalitate de impozit energia consumata pentru incalzirea gospodariilor, fara a tine cont de produsul energetic utilizat.

„De aceea, ministrului Borbely a revenit asupra declaratiilor, in urma sesizarii de catre opozitie a falsitatii celor sustinute.  UE nu vrea sa introduca taxe pe centrala de apartament. Guvernul se gande?te sa introduca, de fapt, noi taxe. Daca opozitia nu intervenea, Guvernul avea de gand sa-i mai pacaleasca odata pe romani ?i sa mai introduca o taxa”, se arata in comunicat.

 

In opinia liderilor PSD astfel de informatii false ingrijoreaza un numar foarte mare de romani care au ales centralele de apartament ca modalitate de incalzire a locuintei. „PSD considera ca, indiferent de pozitia UE, Guvernul are in intentie introducerea unei asemenea taxe sau a unor noi taxe, care sa aduca bani in plus la buget, astfel incat interesele clientelei politice a actualei puteri sa nu fie afectate”, se subliniaza in comunicat.

 

 

Lăsaţi un răspuns