Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Senatorul Bota s-a plans de Bechtel la Ambasada SUA

Sorin Bota

Sorin Bota

Intrevedere oficiala intre Sorin Bota, seful Departamentului de Transporturi si Infrastructura din PSD, si reprezentanti ai Departamentului Economic din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti. Discutiile au vizat aspecte legate de proiectul autostrazii Transilvania dar si lucruri generale, cum ar fi, dezvoltarea infrastructurii de transport in Romania.

 

Senatorul Sorin Bota a explicat interlocutorilor sai ca USL-ul a trasat deja liniile unei strategii multi-anuale  (pe 8 ani)  pentru proiectele de infrastructura si transport (strategie care care va include si prioritizarea acestor proiecte si clasificarea lor in functie de sursele de finantare). El a asigurat reprezentantii ambasadei ca, odata ajunsi la guvernare, membrii USL-ului vor continua proiectele deja incepute asa cum a facut PSD-ul si in 2001 cand a preluat Ministerul Transporturilor, si nu le vor bloca sau intrerupe.

 

Seful Departamentului de Transporturi si Infrastructura al PSD a declarat de asemenea, ca ar fi fost de dorit o mai buna comunicare din partea americana in ceea ce priveste proiectul cu compania americana Bechtel. In viziunea senatorului, guvernul actual a gestionat gresit acest proiect, iar compania americana a actionat si ea in mod eronat cand a tratat statul ca pe o firma privata.

 

Lăsaţi un răspuns