Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Tataru: Geoana se manifesta in continuare ca un actor politic independent

Decizia Comitetului Executiv National al PSD de excludere a domnului Mircea Geoana reflecta hotararea liderilor PSD de a actiona unitar si fara ezitare in directia proiectelor politice stabilite atat pentru viitorul partidului, cat si al tarii, sustine Florin Tataru, deputat PSD de Maramures.

“PSD este responsabil in fata membrilor de partid pentru succesul actiunilor politice ce definesc viata politica, dar este la fel de responsabil si in fata partenerilor din USL, pentru care s-a angajat la un proiect politic fara precedent. Unitatea si coerenta demersurilor de partid trebuie sa se regaseasca in declaratiile si actiunile liderilor locali si nationali ai partidului. Asa cum continua sa o faca domnul Mircea Geoana, domnia sa se manifesta in continuare ca un actor politic independent, neinteresat de succesul politic al PSD si USL. Desi argumenteaza ca pozitiile sale sunt normale, chiar daca diferite fata de cele ale conducerii actuale ale partidului, si conforme cu principiile democratice in partid, contestarea deciziilor interne luate cu consensul larg al tuturor organizatiilor de partid, dezvaluie o neacceptare totala a directiei si a vietii de partid in forma actuala. Domnia sa se situeaza de facto in afara partidului”, a declarat Tataru. El a subliniat ca, avand in vedere actualul context politic, fiecare social-democrat trebuie sa se simta obligat sa actioneze pe scena politica ca actori credibili si capabili de a prelua democratic puterea si a reprezenta o alternativa credibila si puternica fata de actuala putere.

“PSD considera incorecte si neprincipiale atitudinea si pozitiile domnului Geoana. Pusi si in fata acestui fapt, am decis excluderea sa”, a declarat Tataru.

Lăsaţi un răspuns